Uit De Kast

Uit De Kast: “Assassin’s Creed” Vincent Heyman

Eindelijk heb ik em te strikken. Dit gesprek staat al zo lang in de steigers dat ik me amper kan herinneren wanneer we de eerste keer, maar ik vermoed toen de eerste Uit de Kasten op Geekster werden gepubliceerd, praatten. De jonge, energieke Assassin’s Creed fanaat wou het enkel doen als zijn verzameling in orde was. Dus – slaakt zucht van opluchting – praten we vandaag EINDELIJK! met Vincent Heyman.

[su_quote cite=”Vincent Heyman”]Van kinds af ben ik verzot op sluipmoordenaars, ninja’s, zwaardvechten en epische slow-mo battles. Assassin’s Creed voldoet daar volledig aan![/su_quote]

Vincent, vertel ons over je verzameling. Wat vinden we er terug?

“Het grootste gedeelte van mijn verzameling is voornamelijk Assassin’s Creed en anime zoals Dragonball. Daarmee bedoel ik dan niet alleen de games, de merchandise of de posters. Neen, ik verzamel ook exclusive promotion materials, zoals hangers , staanders en andere dingen die je enkel in de winkelrekken kan vinden voor de promotie van het spel.”

Wat trekt je zo aan in Assasin’s Creed?

“Van kinds af ben ik verzot op sluipmoordenaars, ninja’s, zwaardvechten en epische slow-mo battles. Assassin’s Creed voldoet daar volledig aan!”

Vincent Heyman Assasins Creed

Hoe lang doe je dit al? Want het is niet iets wat je uit je kinderjaren hebt meegenomen. 

“Neen, want de kinderjaren waren LEGO, Playmobil en Turtles. Met mijn huidige verzameling ben ik al zo’n 3 à 4 jaar bezig.”

Waar is het verzamelen begonnen?

“Toen ik mijn eerste vakantiejob had en mijn eerste loon kreeg ben ik er een heleboel games mee gaan kopen.”

Klassieker! 

“Ik heb mezelf ook meer verdiept in games, hun achtergrond en hun collectors editions ! Ik raakte aan de praat met de winkeliers en ondertussen ben ik met veel van hen bevriend. En zo kom ik af en toe wel eens iets leuks te weten!”

[supsystic-slider id=4 ]

Herinner je je nog je eerste grote aankopen?

“Ik vermoed dat mijn eerste collectors edition de Assassin’s Creed 3 Freedom Edition was. Daarna kwam er nog ene en nog ene en nog ene. Dan ben ik, om de verzameling aan te dikken, maar gestart met het gewoon opkopen van games die in promotie staan.”

[su_quote cite=”Vincent Heyman”]Zo heb ik elke maand een roadtrip dat met een lege portefeuille eindigt![/su_quote]

Waarom nu net games?

“Ik wilde zo groot en uitgebreid mogelijk met enkel top games gaan. Ook al speelde ik ze niet, ik moest ze hebben. Daarom ben ik begonnen met het kopen van collector editions, want daarin zitten figuren, boekjes, stickers, posters en dergelijke in.”

Vincent Heyman Assasins Creed

Maar het bleef niet bij games?

“Neen, wanneer je in winkels die fantastische figurines ziet liggen, dan wil je natuurlijk ook kopen! Ik leerde ook andere mensen die meer in die wereld thuis waren kennen. Doordat die me wat hielpen, ontdekte ik andere winkels die ook gaming en merchandise stuff verkochten. Zo heb ik elke maand een roadtrip dat met een lege portefeuille eindigt!”

Spreken we dan enkel Assassin’s Creed?

“Neen, want ik begon ook terug anime te volgen. Met als gevolg dat er andere items, hoofdzakelijk Dragonball Z en Death Note zijn bijgekomen.”

Dragonball Z is een licentie waar ik wat in het duister tast. Wat trekt jou in deze merchandise aan?

“De figures zijn leuk, de afwerking is beter en het assortiment is ruimer. Je kunt gewoon bezig blijven, net omdat het zo vernieuwend is. Neem daarbij alle kleinere figuurtjes die uit collector’s editions of van andere verzamelaars komen.”

Vincent Heyman Dragonball Z

Vind je makkelijk verzamelstukken?

“Er is zoveel namaak op de markt, dat het soms  om bepaalde anime stuff te vinden dat goed van prijs en bovenal een echt artikel is. Want er is spijtig genoeg zoveel namaak op de markt.”

Koop je of ruil je? 

“Enkel kopen, want ruilen doe ik niet graag.”

Reden?

“Verschillende. Ik niet graag iets uit mijn verzameling weg, en meestal doe je er toch verlies aan. Bovendien zie ik alles wat ik heb even graag en zou ik het nooit kunnen missen!”

[su_quote cite=”Vincent Heyman”]Bovendien zie ik alles wat ik heb even graag en zou ik het nooit kunnen missen![/su_quote]

Waar doe je graag inkopen?

Game Mania, Kablamo of Mekanik Strip, maar bij de standaard retailers is alles dikwijls zo duur, dat ik het op Facebook “2de hands” in bepaalde groepen zoek. Maar ik doe ook conventies aan. Dat is niet alleen super gemakkelijk, je leert ook nieuwe winkels kennen en je kunt prijsvergelijkingen bij standjes maken. Als ik geld heb probeer ik ze allemaal te doen. FACTS, DCC en AntwerpCon.”

Op welke stukken binnen je verzameling ben je het meest trots?

“Voorlopig – ik zeg voorlopig – moet dat mijn beeld van The Witcher 3 “Geralt battling a griffin” zijn. Echt super mooi, groot en de afwerking is optimaal. Op mijn figuur van Bloodborne Hunter Bloodpuddle ben ik ook erg fier, maar de Geralt blijft mijn pronkstuk.”

Vincent Heyman Assasins Creed
“Geralt battling a griffin”
Bloodborne Hunter Bloodpuddle
Bloodborne Hunter Bloodpuddle

Het moment om naar je Holy Grail te vragen.

“Een Holy Grail heb ik niet echt, maar als ik er moet opnoemen uit mijn collectie dan zijn het wellicht mijn favoriete stukken die ik je daarnet zei.”

Nooit geen grote miskoop gedaan of zwaar teleurgesteld geweest?

“Mijn grootste miskoop en teleurstelling blijft de collectors edition van Watch Dogs. Super veel geld voor een super slecht spel waar niets speciaals in zat. Ik voelde me echt bedrogen met die editie. Maar ja, dat hoort er nu eenmaal bij.”

Het is een onbeleefde vraag, maar je bent niet bang wat uit te geven voor je hobby.

“Wel, een vriend vertelde me ooit “geld is er om uit te geven”. Hij heeft gelijk. Als je je geld niet uitgeeft en er teveel op bezuinigd…dan leef je niet meer! ”

[supsystic-slider id=5 ]

Nood aan meer 80s in Uit De Kast?

“Turtles Power” Koen Baleine

“80s” Alex Rens

“Collector In Disguise” Sebastien Pex

“King Hiss” Dominiek Hoet

“Star Wars” Tom Wintmolders

“Collecting Is Half The Battle” Ronald Hof

Wie zelf eens in the picture wil staan, geeft een seintje via info@80sgeek.be.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.