Hits Of The 80s

Hits Of The 80s – De Macho’s van Modern Talking (1985)

Italo Discoooooooooo

Geloof het of niet, maar ik was en ben nog steeds fan van Modern TalkingBrother Louie, Cheri Cheri Lady, Atlantis Is Calling, You’re My Heart You’re My Soul. Het Duitse duo scoorde de ene hit na de andere.

Die sound blijft overeind. Modern Talking was één van de belangrijkste groepen binnen de Italodisco. Dansbare synthesizerpop met een herkenbaar refrein, die niet toevallig allemaal eender klinken, en waardoor deze groep door het gebruik van de falsetto stem – dat zijn die hoge noten die ze halen – er zijn eigen plaats in had. Maar niet alleen de muziek was een handelsmerk. De zwarte en de blonde stonden steeds netjes geschoren, haar geföhnd en strak in het pak op het podium. Deutsche gründlichkeit.

Modern Talking en de foute jaren 80?

Natuurlijk is het nu bon ton om hen als schoolvoorbeeld van de muzikale teloorgang van de jaren 80 aan te duiden, want naar huidige maatstaven oogt alles aan Modern Talking fout.

Misschien doelen de niet-bekeerden dan op deze clip, die inderdaad wat bevreemdend en campy kan overkomen. De twee vrolijke dandy’s verheffen het playbacken tot een kunstvorm en de gitarist lijkt een overdosis happy pills tot zich hebben genomen. Tussenin speelt zich ook nog een vlug gefilmd verhaaltje van een jong meisje af dat de zwaarmoedigheid van de songtekst moet illustreren. Het brengt me zo terug naar de oude beeldverhalen van de Joepie.

Oh, darkness finds you on your own
Endless highways keep on rolling on
You’re miles and miles from your home
But you never want to phone your home

Ik wil wel even verduidelijken dat de nummers beter klinken als ze zelf zingen. De muzikale interpretatie dat een medeverzamelaar je tijdens een roadtrip laat horen, is een aanslag op de oren.

Modern Talking

Volgende week krijgen we het allemaal warm van de vrouw met de engelenstem.

Hits Of The 80s #7 Berlin zonder Bowie (1986)

Hits Of the 80s #6 Feesten met de Beastie Boys (1986)

Hits Of The 80s #5 Wild Thing (1989)

Hits Of The 80s #4 Het beest in Def Leppard (1987)

De Uitdaging: Hits Of The 80s

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.