Hits Of The 80s

Hits Of The 80s – Het beest in Def Leppard (1987)

Toegegeven, er is weinig ruig aan Def Leppard. Hun onschuldige en ongevaarlijke look laat hen meer lijken op een vriendenclub dat in de boomhut een rockgroepje heeft opgericht. Waarna ze – omdat dat nu eenmaal zo hoort – snel wat oude shirts en een paar gescheurde jeans in de plaatselijke tweedehandswinkel kochten. Met hun stijlvol geföhnde kapsels en vers geschoren babyface missen ze echter de ruwe charme en geloofwaardigheid van een Black Sabbath of Motörhead.

Maar toch, ik mag ze ook niet zomaar in het verdomdoekje plaatsen. Def Leppard behoorde net als Motley Crue, W.A.S.P. en Van Halen tot de zogeheten Hair Bands. Een plaag dat zich hoofdzakelijk in de jaren 80 manifesteerde voor de grunge hun soort voorgoed naar de vergetelheid verbande.

Portrait of the band 'Def Leppard', prior to their home town concert in Sheffield, England, October 9th 1987. (Photo by Dave Hogan/Getty Images)

Zo kritisch? Waarom wijd ik er dan een artikel aan? Simpel. Animal blijft best een goed nummer dat de conservatieve headbanger in je wakker maakt, en je nadien nog even blijft verder neuriën. Bovendien kocht ik zo’n 30 jaar geleden het singeltje. Ook hun bijhorende album Hysteria blijft een leuk tijdsdocument.

And I want and I need
And I lust animal

En er is natuurlijk die eigenaardige videoclip. Geen nightclubs, geen sloten alcohol, geen schaars geklede dames, geen kooigevechten. Neen, Animal betekent voor onze helden iets totaal anders. Olifanten, kamelen, paarden, acrobaten en clowns. Def Leppard trekt het circus in. Rockers van mijn voeten.

I gotta feel it in my blood whoa oh
I need your touch don’t need your love whoa oh

Laten we het afsluitend over de spreekwoordelijke olifant in de kamer hebben. Ja, de drummer heeft één arm. Drumt nog als de beste. Klasse van de groep dat ze hem na zijn ongeval niet lieten vervangen. Misschien zijn deze jongens zo slecht nog niet.

Def Lep Nashville

Volgende week blijven we in de wildernis.

Hits Of The 80s #3 Plaatje draaien met Dead Or Alive (1984)

Hits Of the 80s #2 De liefde van Darryl Pandy (1986)

Hits Of the 80s #1 Die zomer met Bananarama (1984)

De Uitdaging: Hits Of The 80s

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.