Wie is 80sGeek?

1980, een kleine jongen ziet The Empire Strikes Back – en neen, ik noem het geen Episode V – voor het eerst op het grote scherm van de Oostendse Capitole Cinema. Een eerste stap in een nieuwe wereld.

Laat ons eerlijk zijn, in een moment van absolute klaarheid en wijsheid kan ik enkel vaststellen dat de jaren 80, de eighties, het beste decennium van de vorige eeuw waren.

80sGeek I love the 80's

Indiana Jones, The Empire Strikes Back, Howard The Duck, Duran Duran, Madonna, Dire Straits, Iron Maiden, Michael Jackson, Transformers, G.I. Joe, Masters Of The Universe, My Little Pony, Rubik’s Cube, The A-Team, Knight Rider, …

Een tijdperk dat ons David Hasselhoff gaf, moet opgehemeld worden.

Muziek. Herinneringen. Nonsens. Nostalgie.

Niets moet. Alles mag. Steeds in opbouw, nooit klaar.

Enjoy the Ride.

Axel Watteeuw

Voor Brainfreeze (2012 – 2014) schreef ik met gusto de column Tussen Vroeger En Nu, experimenteerde ik serieuze verhaallijnen en figures in het wekelijkse Figuurlijk Gesproken en bracht ik toy-gerelateerde artikelen. De lijn om persoonlijkere artikels te schrijven trok ik door naar Geekster (2014 – 2015). Ik blijf fier op mijn Wishfull Thinking-trilogie rond Studio 100 Goes HBO. Een echte stempel kon ik drukken met Uit de Kast, een interview-reeks waar ik mede-verzamelaars aan het woord liet.

Waarom 80sGeek? Na triomfantelijke passages bij deze websites besloot  ik mijn zelfverklaarde geniale artikelen in een eigen blog te plaatsen. Wat je zelf doet, doe je toch altijd beter. Niet?

Dankwoord

Michael Minneboo, voor het inspirerend schrijven en de voorbereidende gesprekken. Je hulp wordt enorm gewaardeerd.

Steven en Davy, om mij de kans te geven te schrijven op jullie podium.

En tenslotte mijn gezin, die het met mij volhoudt. “Mijn man verzamelt comics en speelgoed”…neen, het kan niet makkelijk zijn.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.