Hits Of The 80s

Hits Of the 80s – Berlin zonder Bowie (1986)

Through the hour glass I saw you

Er schuilen best een paar leuke verhalen achter de reden waarom ik deze clip koos. Laat ik met het meest voor de hand liggende beginnen.

Take My Breath Away is mijn all-time favoriete slow. Dat durf ik zonder blozen schrijven. Misschien omdat ik daar als puber één van mijn eerste dansjes met een meisje op heb geplaceerd. Maar dat kan niet de volledige reden zijn. Ook al weet ik begot niet waarover ze het heeft, de tekst blijft in mijn hoofd hangen.

Through the hourglass I saw you
In time you slipped away
When the mirror crashed I called you
And turned to hear you say
If only for today
I am unafraid

Berlin take My Breath Away Top Gun Tom Cruise

I feel the need, the need for speed

Maar ook de clip betovert. Dat vliegtuigkerkhof met die oude bommenwerper. Een knappe blondine met bedenkelijk kapsel dat als een sirene haar beste Deborah Harry imitatie geeft, terwijl de overige leden van haar groep verstoppertje spelen. Al die filmfragmenten van die overbekende blockbuster.

Take My Breath Away is natuurlijk het overbekende love theme uit Top Gun, één van de meest iconische films uit de jaren 80. Een film waar alle jongens na kijken Tom cruise wilden zijn, om zowel met Kelly McGillis als een F-14 te vliegen. Best grappig achteraf bekeken. Maar niet zo grappig als hoe het verder met de groep verging.

De val van Berlin

Wat doet een groep als ze plots aan de top van de charts staan en de wereld aan hun voeten ligt? Ze gedragen zich als primadonna’s, breken de film dat hen roem schonk af, brengen nog vlug het mindere Like Flames uit en verdwijnen dan opnieuw in de anonimiteit. Zo snel kan het gaan. Berlin heeft zich met stip bij de groep One Hit Wonders genesteld.

Berlin 80s hits

Volgende week breng ik met het grootste plezier Europese dansmuziek van een groep dat velen misschien willen vergeten. Ik zie jullie dan.

Hits Of the 80s #6 Feesten met de Beastie Boys (1986)

Hits Of The 80s #5 Wild Thing (1989)

Hits Of The 80s #4 Het beest in Def Leppard (1987)

Hits Of The 80s #3 Plaatje draaien met Dead Or Alive (1984)

De Uitdaging: Hits Of The 80s

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.