Hits Of The 80s

De uitdaging: Hits Of the 80s

De uitdaging: Hits Of the 80s. Klinkt fascinerend, niet? De titel prikkelt je misschien. Zette je aan tot klikken. Dank daarvoor.

Hits Of The 80s, of hoe elke blog een uitdaging nodig heeft.

Een korte voorgeschiedenis is op zijn plaats.

In Spidey’s Web slaagde Michael Minneboo er in gedurende een jaar elke week een artikel te wijden aan zijn favoriete held Spider-Man. Zo onder de indruk was ik, dat ik hem er destijds voor Geekster over interviewde. Ik was – ben – jaloers op zijn toewijding, met alle relatiespanningen en gezondheidsproblemen incluis, om deze uitdaging te doen slagen.

Maar na jaloersheid komt inspiratie. Tijd om het zelf eens te proberen. Hetzelfde thema aansnijden is uit den boze. Dan ging de goede man me sans pardon voor de rechtbank sleuren om zijn intellectueel eigendom te beschermen.

Omdat ik met 80sGeek de jaren 80 levend probeer te houden, was de keuze eigenlijk zeer snel gemaakt. In 1981 werd MTV op televisie gelanceerd. Hoewel we in Europa enkele jaren later pas met het fenomeen werden geconfronteerd, kun je de toenmalige muziekzender niet van het decennium los zien. En dan heb ik het nog niet over Countdown met Adam Curry.

Muziek dus. Videoclips. 52. Elke week eentje. Op maandag om de week goed te starten.

En dat is minder evident dan je zou vermoeden. Kies ik voor de Joefm of Nostalgie route, en prop ik de lijst vol klassiekers dat je wellicht al 100 keer teveel hebt gehoord? Laat ik Bryan Adams nog eens zijn Summer Of 69 kwelen? Ben je de Simple Minds al vergeten? Of doe ik net het tegenovergestelde en trakteer ik je op een hoop obscure titels? De Timelords misschien?

Muziek speelt een emotionele rol in ons leven. Het roept gevoelens op. Sommige nummers nemen je onmiddellijk terug naar een welbepaalde plaats of moment. Een eerste lief, een zwaar feestje, een concert, een weelderige haardos, … Muziek is de soundtrack bij onze herinneringen.

52 weken lang laat ik je dus genieten van bekende, soms bevreemdende of terecht vergeten parels. Crash and burn? Overmoed? Wie gaat het zeggen, maar ik ga het alvast proberen.

Addicted To Love 80s

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.