Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – 8-bit Mei 2017

De Oostendse Cinema

Niettegenstaande ik te kampen had met een hardnekkige virale infectie dat me niet alleen veel energie maar vooral ie belangrijke creativiteit heeft ontnomen, is mei geen verloren maand geweest.

Persoonlijke klepper is deze De Wonderlijke Wereld van Pluche & Pellicule – De Geschiedenis van de Oostendse Cinema’s van Johan Geuvens en Régis Benoit. De talrijke foto’s nemen me terug naar een tijd waarin ik als kleine jongen wekelijks in een cinemazaal plaatsnam, en waar ik het beste – en slechtste – van de jaren 80 te zien kreeg. Verwacht binnenkort een uitgebreid verslag van dit boek.

Oostende Cinema Mei 2017

Cinema Forum Oostende 2017

Meer Cinema

Het was eigenlijk mijn echtgenote die het boek in de rekken vond. In uitverkoop voor 5 EUR, anders had ze het wellicht niet tot mijn aandacht gebracht.

De klemtoon ligt op foto’s van filmsterren en scènes uit films. Leuk om nog eens aan “vergeten” sterren als Fernandel of Louis de Funès te worden herinnerd.

Movie Box boek

Movie Box Fernandel Louis de Funes

Nog films? Ja, mei-maand, film-maand.

The Dark Crystal van Juniorpress was een geschenkje van Helle Baard, collega Playmobil verzamelaar en all-round toffe kerel. Hij wist dat hij me er een groot plezier mee deed. Maar ook de DVD van The Beastmaster was een attentie van Peter Bonte. Hoewel de één van mijn sentimentele jeugdfavorieten blijft, heb ik het nog niet aangedurfd om het te bekijken. Wat als de realiteit de herinnering inhaalt?

Die schrik heb ik niet met Judge Dredd. Geen goede film, maar ah, Sylvester Stallone I Am The Law horen brullen maakt alles beter verteerbaar. The Empire Strikes Back is mijn favoriete film aller tijden en heb ik eindelijk op Blu Ray. Nuff said.

The Dark Crystal Juniorpress

The Beastmaster DVD

I Am The Law Stallone

The Empire Strikes Back

8-Bit Madness

Ongetwijfeld heb je het verslag van 8-Bit Kids van Koen de Brabander al gelezen (hier vind je nog eens de link). Omdat hij – in zijn eigen woorden althans – me een cd wou aansmeren, raadde de onimiteerbare Lectrr mij C64 Orchestra aan. Het is wat het is, en de slipcase is mooi.

8-bit kids

C64 Orchestra Run 10 CD

Worst Game Ever

Geen gezever, Legends Of Wrestling II is het slechtste wrestling game dat ik ooit al heb gespeeld. Jaren geleden stond het – omwille van de waslijst aan legendarische worstelaars – hoog op mijn verlanglijstje, maar nu kan ik opgelucht ademen dat ik hier geen volle pot voor heb betaald. Bad.

Legends Of Wrestling II

The Night Rocker

Opnieuw een geschenkje van een collega verzamelaar. Shabuj Rammeloo weet dat alles Hoff altijd raak is.

Op deze cd staat het legendarische Night Rocker, wellicht één van zijn beste nummers en wat zijn plaats binnen het pantheon van rockgoden garandeert. Meegenieten kun je hier.

Hasselhoff Hoff The Night Rocker mei

Toys, my friend

Soms moet je geduld of geluk hebben. Of beide. Toen ik de kans kreeg om een lotje Masters Of The Universe mini-comics op de kop te tikken heb ik geen seconde geaarzeld. Niet zo evident trouwens om ze in deze goede staat terug te vinden.

Een beetje Americana met de Playmobil Easy Rider. Daar heb ik al een leuk diorama ideetje voor.

Masters Of The Universe mini comics

Americana Playmobil

The Mok Awakens

Last, but not least, kocht ik uiteraard weer enkele moks. Wat me naadloos naar de blog van Patricia Merkelbach, Hello Geeky World, brengt, waar je binnenkort mijn geschreven liefdesbrief voor de moks gaat terugvinden.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.