Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – March Madness 2017

Akkoord, ik plaatste nog maar net een overzicht van mijn nieuwste aanwinsten. Maar technisch gezien viel Facts Spring Edition 2017 in april, en kwam maart nog niet aan bod.

Noem het een autistisch trekje, maar deviëren van de norm maakt me ongemakkelijk. Structuur brengt rust.

De Striep Brugge

Niet noodzakelijk een impulsieve aankoop, maar ik kocht het louter omdat het bij de Art of He Man and the Masters of the Universe en de Mini Comics Collection Book past. Geen idee of ik ze ook ga lezen. Nu rest me enkel nog de Character en Animated Guides. Het blijft fantastisch hoe ze al die achtergrondinformatie rond licenties van de jaren 80 blijven uitpompen.

He-Man and the Masters Of The Universe The Newspaper Strips

He-Man and the Masters Of The Universe The Newspaper Strips Interior

Bonte’s Brugge

Mijn semi-wekelijks bezoek aan de leukste tweedehandszaak van Brugge en omstreken resulteerde – wat dacht je? – in enkele fijne aankopen.

Oor’s Eerste Nederlandse Pop Encyclopedie ademt nostalgie uit. Akkoord, de informatie is zwaar verouderd, maar wie geeft er om? “De Oor” was gedurende een decennium het belangrijkste naslagwerk over muziek. Verder vond ik een oude biografie van monument Rik De Saedeleer en twee oude MAD pockets. Kwestie van de to read-stapel hoger te maken.

Oor Encyclopedie

Oor Encyclopedie interior

Goal Rik De Saedeleer
MAD pockets March MMadness

Kruidvat

Natuurlijk laat je dit niet liggen aan 9,99 EUR.

Kruidvat slaagt er steeds weer in om verzamelaars de gordijnen in te jagen. De meeste fans hebben deze aan een 5-voud van de prijs gekocht. Nu, deze Star Wars Risk is ook ideaal voor scalpers. Kunnen ze deze netjes aan 30,00 EUR verkopen. Je gelooft me niet? Goed rondkijken op de eerstvolgende geekbeurs dan.

Kruidvat RISK Star Wars

Kringloopwinkel

Ondanks mijn (gegronde) scepticisme over de handelspraktijken van de diverse Kringloopwinkels – dacht je echt dat al jouw bijdrages bij de juiste mensen terechtkomen? – lag deze TYCO Garfield Phone in zijn mandje op me te wachten. Zoiets kom ik niet snel meer tegen.

Garfield TYCO phone

Garfield TYCO phone

Bambino Brugge

Bambino verkoopt in een veel te kleine ruimte grote hoeveelheden overstock dat ze overal in het land aankopen. Droge voeding, schoolgerief, speelgoed, kantoorgerief, knutselmateriaal, noem maar op.

Soms ga je zonder aankopen buiten. Maar wie de tijd neemt om goed te snuisteren kan tussen die stock soms wel een juweeltje of twee vinden. Zo kocht ik deze oude kladschriftjes, met vergeelde bladen, liggen dat ik als kind nog heb gehad. Jet Age op zich herinner ik me niet, maar de artwork zag je regelmatig terugkeren.

Bambino Brugge Jet Age March Madness

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.