Playmobil

Fotoverslag: Playmobil Beurs Oosterhout (20 & 21/05/2017)

Net als vorig jaar zak ik naar de Playmobil beurs in Oosterhout af. De vorige editie heeft me zo weten te charmeren, dat ik het als een verplichte uitstap zie. Op zo’n kleine 2 uur rijden is het trouwens zo ver niet. Als je tenminste heelhuids voorbij Antwerpen raakt.

Het geeft me ook de gelegenheid de nieuwe mancaveof is het manattic? – van verzamelbroeder Shabuj Rammeloo te bewonderen.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kleinschalig en laagdrempelig. Het doet me ergens denken aan oude edities van FACTS in het ICC Gent.[/perfectpullquote]

Oosterhout 2017

Deze beurs is uiteraard wat kleiner dan zijn tegenhanger in Balen. Maar door zijn locatie binnen de foyer van het Tulip Inn Hotel voelt het ook anders. Kleinschalig en laagdrempelig. Het doet me ergens denken aan oude edities van FACTS in het ICC Gent. Kudos voor Ricardo Ramos en zijn team.

Een inkomprijs van 2,50 EUR per persoon, en een gratis figuur voor elk kind, illustreren die laagdrempeligheid trouwens. Bovendien krijg je de kans je inkomticket beide dagen te gebruiken. Of als je van slechte wil bent door te geven aan andere bezoekers.

Playmobil Oosterhout

Kassa Kassa

Hoewel Het Hotelcomplex (Ingrid en Treze Arno Vermolen-Verharen), De Savanne (Peter van der Veen) en de 1001 Nachten (Michael Binck) prachtig (en) gedetailleerd ogen, mist de beurs van Oosterhout enkele echt indrukwekkende diorama’s.

Ik hoop van harte dat iedereen de kleine kunstwerkjes van Marga Kloosterman heeft gezien. Ze slaagt er bij elke kleine dio in om zo veel kleine, en passende, details op een kleine oppervlakte te plaatsen. “Ik weet zelf niet hoe ik het doe.”, zegt ze immer bescheiden, “Niemand anders doet het, dus het leek me wel leuk”.

Marga Kloosterman

Maar ik vermoed dat op deze beurs de klemtoon voornamelijk op verkoop en ruilen tussen verzamelaars onderling ligt.

De trekpleister dit jaar is natuurlijk Playmobil Ghostbusters. John Boluyt van 2T-Toys is clever genoeg om de sets in hun volle pracht uit te stallen, waarmee hij de laatste twijfelaars finaal over de streep trekt. Groot gelijk hebben ze. De reeks mag als het paradepaardje van Playmobil worden beschouwd.

Oosterhout Playmobil Ghostbusters

Nu ik de wereld van het Playmobil verzamelen al een (heel klein) beetje beter ken vallen enkele zaken me steeds meer op. Speculanten die net iets meer vragen voor losse figuren, grabbeldozen waar de prijs à la tête du client blijkt en zoals steeds het credo don’t buy from the Germans blijft gelden.

Misschien ben ik te kritisch, want bovenstaande zijn uitzonderingen. Zo zie ik verkoper Louis een jongen doen glimlachen als hij wat brandweerspeelgoed bovenhaalt. Hun beider blik is prijsloos, en illustreert waar het allemaal om draait.

Share The Smile.

Langs deze weg bedank ik ook Kyra Rothuizen, administrator van Facebook groep Playmo World, voor het gebruik van haar fotomateriaal. 

Het fotoverslag start hier.

Pagina's: 1 2 3 4

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.