Playmobil

Fotoverslag van de Playmobil beurs in Oosterhout (22 mei 2016)

Schrijven dat ik zeer benieuwd was naar deze Playmobil beurs is een understatement.

Een nieuwe beurs bezoeken voelt altijd wel als een groot avontuur. Je plant alles goed en je bent bereid er een afstand voor te rijden. Oosterhout ligt nu niet bepaald bij de deur, maar het gaf me de gelegenheid om bij mede-verzamelaar en goede vriend Shabuj te passeren en zijn indrukwekkende mancave voor de eerste keer in levende lijve te aanschouwen.

Playmobil beurs Oosterhout

#Playmobil

Het is natuurlijk even wennen. Mijn laatste beurs was het teleurstellende FACTS Spring Edition. Door te zeggen dat beide beurzen vergelijkbaar zijn in uitstraling en grootte doe ik beide onrecht aan. De organisatie doet zijn uiterste best om het zo gezellig, toegankelijk en goedkoop mogelijk te maken. Het ingangsticket van 2,50 EUR en gratis voor kinderen onder de 5 jaar die er nog een gratis speeltje bij krijgen, illustreert dat perfect.

De kinderen konden zich trouwens amuseren met het zoeken naar alle – 55 verschillende – dieren in het grote bos.

Playmobil beurs Oosterhout

Wat ook direct opvalt is de gemoedelijke sfeer tussen de bezoekers. Natuurlijk heb je die die hard verzamelaars die gewapend met hun lijstje tussen de talrijke bakken snuisteren, maar verder zag ik veel gezinnen met kinderen.

Qua aanbod vind je er echt alles. Van vintage met klassiekers als Playmospace, de Middeleeuwen en de treinen, tot de moderne sets. Van nieuwe complete sets tot alle mogelijke losse onderdelen en figuren. Zelden zag ik zo’n hoeveelheid losse takjes, dieren, wapens, hoedjes, werkmateriaal en stukken muur.

De vele diorama’s getuigen van creativiteit en grootsheid, en dienen AFOL (Adult Fan Of LEGO), die smalend op Playmobil neerkijken, van antwoord. Ik was vooral onder de indruk van het Victoriaans straatje met hun mooie gebouwen. Daar blijf je echt kijken naar de details dat men er heeft ingestopt. Indrukwekkend.

[su_slider source=”media: 1487,1486,1485,1484,1483,1482,1481,1480,1479,1478,1477″ limit=”31″ link=”image” height=”400″ title=”no”]

Zelf kocht ik er wat dino’s voor de kinderen, en enkele sets waar ik mijn #50ways2offalego wat extra vonken mee kan geven.

Playmobil beurs Oosterhout

Is deze beurs voor herhaling vatbaar? Absoluut, ik keerde met een goed gevoel en grote glimlach terug naar huis. Hoewel ik niet wil dat deze kleine gezellige beurzen binnenkort uit hun voegen schieten, raad ik ze hierbij iedereen aan.

[su_slider source=”media: 1500,1499,1498,1496,1491,1490,1489,1488,1476″ limit=”31″ link=”image” height=”400″ title=”no”]

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.