Playmobil

Bezoek de Playmobil Beurs (22 mei 2016 – Oosterhout)

Playmobil dus.

Hoewel deze zich hoofdzakelijk op de jaren 80 en de wereld van de geek richt, deel ik graag andere passies met jullie. En Playmobil is zowel geeky als 80ies. Win-win.

Fronsende wenkbrauwen. Bedenkelijke blik. Playmobil. Het speelgoed voor de kinderen?

#Playmobil

In tegenstelling tot wat de AFOL je wil laten geloven, heeft LEGO niet het alleenrecht op gepassioneerde verzamelaars. Ook de Playmobil Collector showt graag zijn aankopen, maakt graag diorama’s en deelt zijn foto’s op Instagram.

Daarom dat ik, voor de eerste keer trouwens, naar een echte Playmobil verzamelbeurs wil gaan. Beurzen en geeks gaan nu eenmaal perfect samen. Dus zak ik op 22 mei 2016 naar de Tulip Inn in Oosterhout af.

#Share The Smile

Om meer te weten te komen over wat ik mag verwachten, vroeg ik het aan Ricardo Ramos, mede-organisator van de Playmobil Beurs.

Hoe is deze beurs gegroeid?

“Door liefhebbers die eerst gezellig bij elkaar thuis op de koffie kwamen en zo het één en ander met elkaar deelden en uitwisselden. Dat is nu al zo’n 12 jaar geleden. Dit gevoel willen we terugbrengen op de beurs voor iedereen die liefhebber is.”

Playmobil beurs 22 mei 2016 Oosterhout

Wat mogen bezoekers verwachten?

“Uiteraard de mooie diorama’s, gemaakt door liefhebbers. We hebben geen specifieke doelgroep en van daar dat deze beurs ook echt voor iedereen is.Verder is er natuurlijk van alles te koop en na te vragen.”

Ligt jullie klemtoon op handelaars of hobbyisten?

“Wellicht meer op hobbyisten en verzamelaars, want er zullen ook Playmobil sets te koop zijn die je niet in de reguliere speelgoedwinkel terugvindt. Maar het is ook gewoon erg leuk voor gezinnen met kinderen. Veel ouders zijn met Playmobil opgegroeid. Daarna pas komen eigenlijk de handelaars een beetje aan bod. Ons doel is meer mensen te enthousiasmeren voor deze leuke figuren en om er een onvergetelijke en leuke dag van te maken.”

Worden bij verkoop beursprijzen gehanteerd?

“Over prijzen durf ik niets te zeggen, want die lopen erg uitéén, maar de meesten weten wel ongeveer hoe en wat iets waard is en zoals al gezegd, velen kennen elkaar ook.”


Playmobil logo

Een laatste vraag over iets wat me regelmatig stoort. Wat is volgens jou de reden dat het bouwen en spelen met LEGO veel beter aanvaard wordt dan met Playmobil?

“Het antwoord daarop is eigenlijk eenvoudig. Ten eerste zit er met Universal Studios een veel grotere marketing achter LEGO. Die laatste was namelijk bijna failliet. Terwijl Playmobil nog eigenlijk meer als familiebedrijf opereert.”

Je merkt dat in hun verkooptechniek.

“Ook is LEGO zich meer op volwassenen gaan richten. Bij Playmobil is de groei daarin anders. Vergeet ook niet dat diorama’s en maquettes eigenlijk eisen een kleine schaal van grootte met veel detail te hebben.”

En daar scoren de Deense blokjes…

LEGO is nou eenmaal kleiner, en kan er dus ook echt in detail gewerkt worden. Waar Playmobil zich meer mee onderscheidt is met zijn detail van afwerking. Kijk maar naar de personages, dieren, fauna en flora, maar niet in zijn gebouwen. Zo kun je dus een hele stad van LEGO op een relatief klein oppervlak bouwen. Voor Playmobil heb je daar snel al een zaal voor nodig.”

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.