Mijn 80's Haul

Mijn 80ies Haul – de muziekeditie

De haul of het moment waar de geek met zijn laatste aankopen kan pochen.

Bonte Brugge

Ik passeer graag bij Peter Bonte in Brugge. Hij baat een 2ehands boekenwinkeltje uit waar je makkelijk een uur in kan verdwijnen. Daarin verschilt het niet veel van de Tardis. Bigger on the inside.

Naast boeken en strips vind je er ook stapels dvd‘s, Blu Ray‘s, games, elpees en cd‘s. Van het laatste kocht ik enkele leuke herinneringen.

Faith George Michael Haul

Nooit twijfelen. George Michael, één van de meest toonaangevende zangers uit de jaren 80, piekte artistiek met Faith. De titeltrack, Father Figure, I Want Your Sex, Kissing a Fool, Monkey en One More Try, allemaal nummers die nog even fris en sterk klinken. Wat verklaart waarom de cd de laatste 2 weken zo goed als in loop in de auto beluisterd wordt.

Twin Peaks Haul

Nog meer nostalgie met de soundtrack van Twin Peaks, een serie waar ik best goede herinneringen aan heb. Net als de sfeer dat ze uitademde is de muziek bevreemdend en ergens beangstigend. Maar dat waren niet mijn enige soundtracks.

Batman Returns Batman&Robin Haul

Batman Returns aan de hand van Danny Elfman is zonder meer fantastisch. Perfect om luid door de boxen te laten weergalmen. Sprookjesachtig, majestueus met een grote scheut dramatiek. Daarom dat zijn werk altijd bij projecten van Tim Burton past. Batman & Robin beschouw ik als een miskoop. Het is een typische cd waar grote namen hun afdankertjes onder het mom van “het verkoopt toch” kunnen dumpen.

Kringen in t’Rad

Het was sterker dan mezelf. Ik wijt het voornamelijk aan nostalgische weemoed. Aan de zeer democratische prijs van tien cent per stuk graaide ik er op los. Ook al bezit ik geen deftige platenspeler meer; ik belandde met een kleine hoeveelheid singeltjes aan de kassa van mijn plaatselijke Kringwinkel.

Rick Astley haul

We kunnen er allemaal smalend over doen, maar geen enkele jaren 80 verzameling is compleet zonder Rick Astley en zijn meest memorabele single. Essentieel! Verwacht em binnenkort in Hits Of The 80ies.

The Timelords Haul Doctor Who

Dit koop je voor de cover met de oude politiewagen alleen al. Doctorin’ the Tardis was een aardige hit vol Doctor Who verwijzingen.

Xanadu Haul

Xanadu mag dan één van de foutste films uit de filmgeschiedenis zijn, het blijft één van mijn absolute favorieten. Ik heb nu eenmaal een zwak voor Olivia Newton-John. Enkele jaren geleden wijdde ik er trouwens een Tussen Vroeger En Nu aan. Deze single mag nu de grote elpee en de Marvel Super Special in de cave vergezellen.

Sheena Easton Morning Train

Ook deze single puur op basis van de cover met een mysterieus glimlachende Sheena Easton gekocht. Morning Train zal voor de Seinfeld liefhebbers altijd verbonden zijn met George Costanza.

Mijn andere aankopen spreken dan meer voor zichzelf.

[su_slider source=”media: 1394,1393,1390,1386,1385″ height=”400″ title=”no”]

Save The Best For Last

DSC00679 (800x600)

Ah, de Confetti’s. De New Beat ging mij vroeger als popliefhebber voorbij, maar ik kon dit singeltje niet laten liggen. Voor wie de groep en de sound niet meer kan plaatsen helpt onderstaand filmpje.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.