Playmobil

#BeardedGnomes – A Playmobil Instagram Story

Hoe gek kun je gaan met speelgoed? Het is een vraag dat ik me regelmatig stel.

Sinds ik het fotograferen van Playmobil heb ontdekt, en experimentele foto’s op Instagram plaats, probeer ik steeds dat stapje verder te gaan zonder van het social media kanaal te worden gegooid. Niet dat ik een begenadigd fotograaf ben, integendeel zelfs, maar ik durf beweren dat mijn composities best geslaagd zijn.

Nu, ik ben ook de enige niet die op Instagram zijn beste Playmobil-beentje voorzet. Wereldwijd zijn er heel wat creatievelingen die fantastische dingen doen. Natuurlijk bestaan er ook heel wat gemakzuchtigen die ergens een mannetje voor plaatsen en er de ronkende titel “When Playmobil meets” boven plakken. Alles voor de likes uiteraard. Misschien dat ik daar in de komende weken wel iets over blog.

#BeardedGnomes

Na het spelen met de zwarte pieten, nonnen en elfen vond ik het tijd om andere personages te creëren. Gelukkig heb ik dankzij die vervloekte blind bags (zakjes waar je niet weet wat je koopt tenzij je chirurgenvingers hebt) kleine tuinkabouters op overschot.

Ik vorm ze om tot gemene, sadistische monsters die – de woorden van Michael Caine spoken door mijn hoofd – de wereld enkel willen zien branden. Ik geef die mannetjes een fakkel, gooi er wat vuurtjes bij en de inspiratie is niet te stuiten. De lantaarn steel ik van WWE-ster Bray Wyatt.

Het verhaal komt snel. Omdat #tuinkabouters geen ronkende internationale allure uitstraalt, worden ze de #beardedgnomes. Met hashtag uiteraard.

Some gnomes just wanna see the world burn

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.