Favoriete artikels,  Geeks op Stap

Herbeleef de jaren 80 in Center Parcs

Heimwee naar de jaren 80? Heimwee naar de onvervalste tijd waarin alles beter was? Twijfel dan niet langer. Center Parcs is jouw ultieme reis naar het verleden.

Geloof de online recensies niet, waar gedesillusioneerde individuen je wijsmaken dat Center Parcs in de jaren 90 is vastgeroest. Neen, de waarheid is veel mooier. Het park ademt en straalt de jaren 80 uit. Meer nog dan Bokrijk of de Efteling is een verblijf in het bungalowpark een reis door de tijdmachine.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Alles ademt nostalgie uit.[/perfectpullquote]

Room With A ViewCenter Parcs leefkamer

Die bungalows in de natuur, waar de eekhoorns en konijnen vrolijk rondhuppelen, zijn al jaren het handelsmerk van Center Parcs. Maar achter de muren van de witgeschilderde huisjes schuilt een schatkist aan herinneringen.

Die trendy gordijnen met bloemenmotief, die stoffige zetels en die houten stoelen. Alles ademt nostalgie uit. Maar ook in de slaapkamer gaat de illusie verder. Op hun authentieke matrassen, en het siert het park dat ze die al die jaren hebben bewaard, droom je heerlijk weg van Tom Cruise of Michelle Pfeiffer.

A Trip Down Memory Lane

Binnen hun magische Market Dome vind je alle klassiekers uit je kindertijd terug. Het ongewijzigde subtropisch zwembad, de vernieuwende laser-bowling, het Luna-park met flipperkasten en de onmisbare Air Hockey. Zelfs de Flight Simulator maakt nog gebruik van oude pixels. Net als vroeger.

Center Parcs Arcade HallBang dat de kinderen hun neus ophalen voor deze herinneringen en doelloos op hun smartphone gaan tokkelen? Geen paniek, in Center Parcs is WIFI een overbodige en dure luxe. Zo beseffen jouw kinderen als nieuwe ervaringsdeskundigen dat vroeger alles beter was.

Maar ook de keuken biedt je onvervalste nostalgie. Naast Nonna’s waar je voor de eerste keer “traditionele oven gebakken pizza’s of ter plaatse gedraaide pasta’s” leert kennen, valt het meeste plezier te beleven in Evergreenz. Voor een democratische prijs kun je daar niet enkel genieten van de klassiekers uit het buffetrepertoire (drank apart, maar dat spreekt vanzelf), maar krijg je ook spetterende randanimatie voorgeschoteld. Denk maar aan populaire bordspelen als “Hoe hoog kan die toren?” of “Raad je smaakje“. Met wat geluk beleef je ook de echte evergreen, de Teutoonse plundertocht.

Made In Russia

Het plaatje is af met die kleine trekpleisters die je in het park terugvindt. In een leuke knipoog naar de gloriejaren van het Communisme kun je bijvoorbeeld de parkeerplaats van de “Medewerker van het jaar” bezoeken. Helaas mag je aansluitend zijn ingekaderd portret in de eetzaal van het personeel niet bewonderen.

Trouwens, dit personeel zal bij jou enkel bewondering oogsten. Ondanks hun karige bezetting zijn ze misschien niet in staat tafels af te ruimen, supervriendelijk en behulpzaam blijven ze wel.

Wie na dit vurig pleidooi nog steeds vreest dat de cultuurshock te groot zal zijn, wil ik de vrees wegnemen. Speciaal om de bezoeker niet te bruuskeren zijn de prijzen aangepast aan de jaren 80. 2080.

Aarzel dus niet. Neem een kijkje op hun website en boek je verblijf vandaag nog.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.