Merch uit en over de jaren 80

Frogger en de helaasheid der dingen

Daar staat je dan. In een verloren hoek. Eenzaam en alleen. Half verscholen tussen de verkoop waren. Kleine Frogger. Wat is er met je gebeurd?

Eerst val je me niet op. Volledig authentiek ben je niet. Enkel je naambordje bovenaan toont me welk spel vroeger op je werd gespeeld. Waar kom je van? Stond je alleen in een cafe of samen met je vrienden in een Luna Park? Mocht je naast de grote Pac-Man staan? Misschien naast Galaga? Onderling stoefend wie het meeste geld verdiende.

Mis je je oud-collega’s? Misschien schrijven jullie af en toe een brief naar elkaar. Hallo Pac, groetjes, Frog. Bleep bleep. Kwaak kwaak.

Frogger Arcade Cabinet
Frogger

Maar niet alleen het gebrek aan collega’s hebben een leegte in je PCB – board gelaten. Je grootste gemis is ongetwijfeld de spelers. Die zweterige handen sleurend aan joystick. Die voortdurend centjes in je gleufje dropten. Dat was je leven. De perfecte synergie van mens en machine.

Maar dan zie ik het. Het licht in je bovenkamer is uit. Je krijgt geen voeding meer. Je bent louter een pronkstuk in de winkel. Volledig afgeschreven. Je bent een relikwie van een lang vervlogen tijd.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.