Televisie

Fotospecial: Hulk Hogan in 10 onvergetelijke beelden

Op 11 augustus 2016 blies de immortal Hulk Hogan, echte naam Terry Bollea, 63 kaarsjes op zijn taart uit.

De rol van The Hulkster als één van de belangrijkste iconen van de jaren 80 staat ontegensprekelijk vast. Hulkamania trok volle zalen wereldwijd. De T-shirts en andere merchandise vloog over de toonbank. Hij was misschien niet de meest begaafde worstelaar in de ring, maar zijn look en charisma compenseerden ruimschoots.

10 herinneringen. 10 memorabele foto’s (alle foto’s zijn eigendom van WWE Entertainment).

“To all my love slaves out there: Thunderlips is here. In the flesh, baby.” 

Hulk Hogan Thunderlips

In 1982 speelt Hulk Hogan een kleine, maar memorabele, rol als “Thunderlips” in Rocky III. In de film neemt hij het op tegen bokser Rocky Balboa, gespeeld door Sylvester Stallone.

“Hulkamania is running wild, Brother”

Hulk Hogan wins title Iron Sheik

Op 23 januari 1984 verslaat Hulk Hogan kampioen Iron Sheik in Madison Square Garden. Hoewel het al eerder was begonnen, noemt WWF/WWE deze overwinning de geboorte van Hulkamania.

 “When the giant hits the ground, he feels the wrath of Hulkamania and the whole world shakes at my feet?”

Hulk Hogan versus The Giant

“The immovable object meets the irresistible force” oftwel Wrestlemania III mag je als het hoogtepunt van Hulkamania bestempelen. Op 29 maart 1987 is de Pontiac Silverdome in Detroit Michigan getuige van de meest historische bodyslam in worstelgeschiedenis.

The Mega Powers Explode

Hulk Hogan Randy Savage

Macho ManRandy Savage en Hulk Hogan vechten in 1989 op Wrestlemania V niet alleen om de wereldtitel, maar ook om de eer van Miss Elisabeth. Twee mannen die knokken om een meisje met Donald Trump op de eerste rij? Kassa kassa.

The Ultimate Challenge

Hulk Hogan Warrior Wrestlemania VI

De jaren 90 starten met een nieuwe kampioen. Op 1 april 1990 verslaat de Ultimate Warrior – misschien verrassend – onze held voor een uitgelaten publiek in Toronto. De nieuwe kampioen kan echter niet op de massale fanbase rekenen en is een jaar later kampioen af.

“Biggest moment in Wrestling history” (Tony Shiavone)

Hulk Hogan WCW debut

Het ondenkbare gebeurt. In 1994 tekent de Hulkster een contract bij concurrent World Championship Wrestling. Het geeft hen onmiddellijk een boost bij het mainstream publiek. De wereld maakt zich langzaam op voor een oorlog tussen twee grote worstelfederaties.

“When you’re NWO, you’re NWO for life. “

Hulk Hogan NWO

Een wat uitgebluste Hulk Hogan lijkt herboren als Hollywood Hogan, leider van de NWO of New World Order. De kwaliteit van zijn wedstrijden verbetert er niet op, maar hij amuseert zich tenminste kostelijk. Tussen 1996 en 1998 lijkt hij met WCW de worsteloorlog te hebben gewonnen.

“I fear no man, no beast or evil, brother” 

Goldberg Hollywood Hogan

6 juli 1998. Het laatste hoogtepunt van een federatie op zijn terugkeer. WCW verkwanselt miljoenen dollars in televisierechten als ze de droomwedstrijd tussen Hollywood Hogan en opkomend megaster Goldberg gratis op televisie tonen.

Icon versus Icon 

Hulk Hogan The Rock Wrestlemania

De laatste echt grote wedstrijd tussen twee iconen zet in 2002 de Skydome in Toronto in vuur en vlam. The Rock (Dwayne Johnson) sleurt zijn tegenstander naar een aanvaardbare wedstrijd, maar moet in de kalende Hogan zijn meerdere erkennen als het om liefde van het publiek gaat. De huidige filmster wordt genadeloos uitgejouwd.

Rock – Austin – Hogan

Hogan Rock Austin

Hoe kun je een 30ste Wrestlemania anders beginnen dan met de 3 grootste sterren van de laatste 30 jaar. Geen wedstrijd, maar een verbaal duel vol catchphrases en zelfverheerlijking waar het publiek niet genoeg van krijgt. Het is de laatste keer, en we rekenen de acte de presence het jaar er op niet mee, dat Hulk Hogan de kans krijgt voor een groot publiek zijn ding te doen.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.