Uit De Kast

Uit De Kast: “The Heartbreak Kid” Dieter Verstraete

Professioneel Worstelen kende één van zijn hoogtepunten in de jaren 80. Toepasselijk genoeg, want in deze aflevering praten we met Dieter Verstraete, een groot worstelliefhebber en belangrijker voor ons, een grote verzamelaar van WWF/WWE figuren. Een imposante verzameling die hij met veel plezier wil delen. De eerste vraag blijft steeds dezelfde.

Wat verzamel je?

“Ik verzamel alle Hasbro figuren. Maar die heb ik ondertussen allemaal los in mijn bezit. Sommige heb ik MOC.”

Dieter WWE (5)Ook Dusty Rhodes?

“Ja, maar ook los. Een heel prijzig beestje. Vermoedelijk omdat er maar een paar van gemaakt werden.”

En omdat hij net de toenmalige WWF had verlaten. Ik zie online dat er een enorme vraag voor die oude figuren is en dat de vraagprijs enorm varieert. Vind je nog gemakkelijk of betaalbaar WWF Hasbro’s?

“Ja en nee, je moet wat geluk hebben. Check voortdurend eBay en hoop dat niet te veel bieders met je concurreren. Of je moet in contact komen met een verzamelaar die ermee stopt.”

Welke behoren tot de zeldzaamste van WWF Hasbro?

“Een Andre The Giant of Dusty Rhodes op kaart zullen je wat kosten. De Summerslam series blijven redelijk zeldzaam, maar de laatste green series slaat alle records.”

Waarom?

“Omdat er, als ik mij niet vergis, niet zo veel van gemaakt werden en omdat dit de laatste reeks was. Deze bevat 1-2-3 Kid, Adam Bomb, Evil Crush, Ludvig Borga, Smoking Guns en Yokozuna met witte gordel.”

Valt dit onder de noemer zotte prijzen?

“Mja, die Hasbro’s blijven maar stijgen. Onlangs zag ik er uit de groene serie loose voor 450 EUR online.”

En die werden effectief aan die prijs verkocht?

“Ja. Ikzelf heb vijf jaar geleden ook al 45 EUR voor een loose 1-2-3 Kid betaald. Voor een Billy GunnMOC (Mint On Card) betaal je nu snel 200 EUR.”

Dieter WWE (3)

Nooit aan de vroegere LJN’s begonnen? Hulk Hogan zelf verkocht Toyhunter Jordan Hembrough, een uniek stuk uit zijn verzameling.

“Neen, het heeft mij nooit echt aangesproken. Ze zijn van iets te veel voor mijn tijd.”

[su_quote cite=”Dieter Verstraete”]Ja. Ikzelf heb vijf jaar geleden ook al 45 EUR voor een loose 1-2-3 Kid betaald. Voor een Billy Gunn MOCbetaal je nu snel 200 EUR.[/su_quote]

Maar naast de oude Hasbro’s is je verzameling hoofdzakelijk opgebouwd met de bekende Classics.

“Van deze Classic Superstars van Jakk’s (Pacific) zoek ik er nog een 20-tal. Ze moeten wel MOC zijn.”

Waarom MOC?

“Eerst en vooral omdat het zijn minimale waarde behoudt, en als je over genoeg ruimte beschikt stallen ze ook veel mooier uit. Hetzelfde met de Mattel Elite Series. Ik ben net met deze verzameling gestart.”

Wat spreekt jou aan in deze Eliteseries?

“De dozen en de attributen. Vooral de belts zijn prachtig afgewerkt. Het enige minpunt is volgens mij het beweegbare middenstuk van elke figuur.”

Welk figuur uit je reeksen springt er qua afwerking uit?

Jakks heeft naar mijn mening tot heden met zijn Classics de beste serie ooit gemaakt. Mattel’s Elites zijn dan wel wat realistischer gemaakt, maar de serie wordt echt beter en beter. Het grote verschil zit in het hergebruik van de body. Maar er echt uitspringen? Geef mij persoonlijk dan de Classic Superstar vanGoldust of de Ric Flair met blauwe robe.”

Dieter WWE (2)Dieter, op welke stukken ben je het meest trots?

“Dat verschilt van tijd tot tijd. Maar op dit moment deRic Flair 24/7 Exclusive, Goldust, Bret HartWrestlemania VIII, de Classic 2-packs van British Bulldogs, Hart Foundation, Legion Of Doom,Rockers, Hulk Hogan & Andre The Giant enUndertaker & Paul Bearer.”

Elke verzamelaar heeft zijn Holy Grail. Jij bent wellicht niet anders.

“Natuurlijk. Voor mij zijn het de 1/100 figuren van de Classic Superstars.”

Wat is een 1/100 figure?

“Van 1/100 figuren zijn er maar 100 gemaakt. Die zijn dus heel exclusief. Bobby Heenan in zijn weasel suit, Jimmy Hart, Rey Mysterio en anderen heb ik jammer genoeg nog niet in mijn bezit.”

Ben je een worstelfan die figuren verzamelt of een toycollector die ook worstelfiguren verzamelt?

“Een wrestlingfan die figuren verzamelt. Verder heb ik ongeveer een 30 shirt’s en een 200 DVD’s. Ik heb geen plaats meer voor andere dingen. Maar vintage toys zoals G.I. – Joe lijken me prachtig om te verzamelen.”

Op de man af: wie is je favoriete worstelaar?

“Momenteel springt Seth Rollins er uit! Maar mijn all-time favourite blijft toch “The Heartbreak KidShawn Michaels!”

Waar heeft de verzamelmicrobe je gebeten?

“Via een vriend die ook verzamelde. Zo’n 15 jaar geleden zag ik zijn uitgebreide verzameling en ik was onmiddellijk verkocht. Daarna heb ik al vlug mijn eerste figuren gekocht. De passie voor MOC kwam pas 5 jaar geleden.”

Dieter WWE (4)

Ben je koper of ruiler?

“De meeste van mijn figuren koop ik via eBay. Vorig jaar leerde ik een Nederlander kennen die zijn verzameling Classics verkocht. Gedurende een jaar kocht ik iedere 2 à 3 maanden een tiental figuren van hem, en zo is het bij mij zeer snel gegroeid.”

Ooit een teleurstellende aankoop gedaan?

“Niet echt. Misschien jammer dat ik de Classics maar beginnen verzamelen ben toen de lijn al gestopt was. Mijn portemonnee is niet altijd even gelukkig.”

Heb je tips voor beginnende worstelfiguurverzamelaars?

“Raadpleeg regelmatig eBay of gelijkaardige site’s. Onderschat het niet, want het is toch wel iets waar je dagelijks mee bezig moet zijn. Dan is de kans groot dat je ergens nog batjes vindt. Maar besef dat we voor deze hobby aan de verkeerde kant van de oceaan zitten.”

Mijn artikel verscheen eerder voor Geekster.

http://www.geekster.be/toys/kast-the-heartbreak-kid-dieter-verstraete/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.