Diorama,  Playmobil

Hoe maak ik een Playmobil Diorama – stap 1: Het concept

Na mijn bezoek aan de 2e Grote Internationale Playmobilbeurs in Balen weet ik het zeker. Zelfverzekerd verkondig ik tegen wie het wil horen dat ik daar de volgende editie met een eigen diorama sta.

Als je lid bent van Connecttosmile, een verzamelclub waar het merendeel van de leden daar zelf met een stand staat, dan voel je ergens wel een kleine dwang om ook te presteren.

Nu, ik besef heel goed dat ik niet in staat ben om een een grootse dio te maken zoals die Tour De France van Dirk Coesemans. Ook de -in vergelijking kleinere – kermis en het winkelcentrum zijn te groots. Zo’n onderneming opstarten zou me volledig uit mijn comfortzone nemen. Een uitdaging is leuk, maar afgaan als een gieter klinkt minder aanlokkelijk.

Ik moet naar mijn sterktes spelen. Accentuate the positive, hide the negative. Geen grootschaligheid, geen duizenden figuranten. Originaliteit en humor met een serieuze hoek af, daar ga ik voor.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ave Imperator, morituri te salutant[/perfectpullquote]

Stap 1: Het Concept

Playmobil diorama conceptAlles start met een gedachte, een idee. Net als bij bloggen volgen talrijke pagina’s vol schetsen en buzzwords in mijn kleine schriftjes.

Een eerste idee rond de #nunswithguns is out. Nonnen (en kruisridders) zijn namelijk zeer moeilijk om aan een deftige prijs te scoren, en ik zou er te veel nodig hebben om het betaalbaar te houden. Bovendien weet je nooit tegen wiens schenen je met religieuze taferelen schopt. Het lijkt me het risico niet waard, en dan houd ik nog geen rekening met het feit dat de voorzitter het niet zou toelaten.

Dan verschijnen plots de elfen voor ogen. En feeën. En eenhoorns. Iedereen houdt van eenhoorns. Prachtige setting ook, met veel bomen, veel groen en vooral veel kleur.

Maar het moet meer zijn dan enkel die vreedzame bosbewoners. Dus tob ik verder. Natuur = ecologie = milieu = natuurlijke rijkdommen. In die sets vind je veel kristallen terug.

Wat als iemand plots die verborgen wereld ontdekt, en geconfronteerd wordt met zijn schatten. Hoe ver zou men gaan om een sprookjesbos te ontginnen? Te plunderen? Hoe ver gaan elfen om hun biotoop te beschermen? De inspiratie vloeit rijkelijk.

Hoe ik dat allemaal in één dio ga uitbeelden is me nog totaal niet duidelijk, maar ik heb een concept. Dat is een begin.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.