Film

De Magie Van Filmposters: Willow (1988)

Niets dat vroeger filmfans meer prikkelde dan de filmposter. In een tijdperk zonder internet, trailers en het traditionele spammen via sociale media, was het bovendien de belangrijkste vorm van reclame. Soms handgetekend of geschilderd, soms een bonte mix van fotomateriaal, maar steeds kleurrijk, mogen ze als kleine kunstwerkjes worden beschouwd. Ik daag je uit een originele oude poster in handen te krijgen zonder grote bedragen te betalen.

Daarom breng ik graag hulde aan de film en zijn poster, en laat ik jullie genieten van het originele oude werk en de moderne interpretaties. Vandaag is het tijd voor Willow. Ja, nog eens.

Willow (1988)

Ook het verhaal, geschreven door ene George Lucas, is een eeuwenoude klassieker. In een land hier ver vandaan besluit een boze koningin alle pasgeboren meisjes te doden. Het is namelijk voorspeld dat ene met een teken op de arm haar ten val zal brengen. Natuurlijk verloopt alles voorspelbaar.

Maar het plaatje klopt. Regisseur Ron Howard slaagt er in om een fantasierijke wereld vol helden en booswichten, tovenaars en trollen, dwergen en elven, zo realistisch mogelijk tot leven te brengen. Alles start wat traag, maar Willow is een diesel. Voor je het weet leef je middenin de mythische wereld, zwevend op de soundtrack van James Horner, met de helden Willow Ufgood (Warwick Davis) en Madmartigan (Val Kilmer) mee.

De personages en afbeeldingen van Willow zijn eigendom van Metro-Goldwyn-Mayer.

willow Movie Poster

willow Movie Poster

willow Movie Poster

willow Movie Poster

 

Willow movie poster

Willow Movie Poster

Willow movie poster

Willow Movie Poster

Willow Movie Poster

Willow movie poster

Willow movie poster

willow Movie Poster
willow Movie Poster

willow Movie Poster

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.