Playmobil

#Assault On Fairyland – A Playmobil Instagram Story (NSFW)

Er gaat niets boven diorama’s maken op een druilerige dag. Maar waar ik vroeger mijn Marvel Legends gebruikte, opteer ik nu voor het veel vrolijkere Playmobil. Velen zien het misschien nog als speelgoed voor kinderen, maar het zou hen verbazen te weten hoeveel volwassenen er de mooiste taferelen mee maken. Lees er maar de fotoverslagen van de playmobilbeurzen (hier en hier)op na.

De laatste maanden werk ik hoofdzakelijk met nonnen. De dubbelzinnigheid van het vrome en strak religieuze en die eeuwige glimlach van de figuren biedt zoveel mogelijkheid.

Waar de inspiratie vandaan komt, kan ik je niet vertellen. We hebben allemaal rare kronkels in ons achterhoofd. Meestal heb ik dan een vaag idee van waar ik heen wil, en eenmaal ik de dozen vol losse onderdelen boven haal, gaat het zo goed als vanzelf.

#Assault On Fairyland

Na hun capriolen met de Zwarte Pieten, besloot ik hen op kruistocht naar Fairyland te sturen. Vliegende paarden, feeën met vleugels en dronken bachanalen. Dat kan het Vaticaan niet zomaar laten gebeuren.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.