Playmobil

Sinterklaas, Zwarte Piet, nonnen en Instagram

Vorig jaar keken we onze Noorderburen neerbuigend aan omdat hun oeverloos gezever over de huidskleur van Zwarte Piet hallucinante vormen aannam. Zwart mocht volgens politiek correcte denkers niet meer. Oranje, groen, regenboog en appelblauwzeegroen waren in.

Wie nam die mensen nog serieus? We schilderden het af als de zoveelste Nederlandse folie, vergelijkbaar met Oranjegekte en hun liefde om kaneel in alle gerechten te zwieren.

[su_quote cite=]Zwart mocht volgens politiek correcte denkers niet meer.[/su_quote]

Tot België ook aan de polemiek deelneemt, en we sindsdien allemaal ons best doen om een onschuldig kinderfeest te verknoeien.

Sinterklaas Kapoentje

Daarom besluit ik mijn visie op Sinterklaas en Zwarte Piet via Instagram te delen. Met behulp van Playmobil kan ik die visie gestalte geven. In mijn wereld is de Sint een happy hipster en heeft hij tering aan het juist decorum. Samen met zijn Pieten, bouwt hij in zijn kasteel in Spanje elke dag een feestje. Wat moet een man anders die slechts 1 avond per jaar uit werken gaat? Laat me Paul Jambers vrij citeren: Wat drijft hem?

Omdat ik op Instagram met mijn #toystagrams net in volle nonnenfetisj leef, besluit ik ze in het spel te betrekken. Feestende Pieten en wilde nonnen, onder de hoede van een heilig man? Als dat maar goed gaat.

Wie mij andere absurde toybloggers kan aanraden kan zijn of haar tips onderaan achterlaten.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.