Geeks op Stap

Fotoverslag Comic Con Antwerp 2017

Comic Con Antwerp 2017

Wat maakt een goede beurs? Die vraag bleef bij het buitengaan van Comic Con Antwerp door het hoofd spoken.

Misschien ligt de fout bij mij, en mag ik de herinneringen aan die eerste F.A.C.T.S.-edities niet langer als leidraad gebruiken. Die periode komt niet meer terug, en hoewel het de basis van deze blog vormt, moet ik het verleden durven loslaten.

Misschien moet de vraag dan maar anders gesteld worden. Heb ik me geamuseerd?

Zonder twijfel. Niet alleen heb ik er heerlijke koopjes gedaan, maar ik liep ook voortdurend collega verzamelaars en vrienden tegen het lijf. Zo had ik een zeer gemoedelijke babbel met de immer beminnelijke Melvin van Dirtees. Zelfs na het interview met de onvolprezen Michael Minneboo, en de gepaarde sterrenstatus, blijft hij bescheiden. Ook BeLUG-voorman Kris Geysen wist zich van zijn bescheiden kant te tonen. Jammer dat hun stand niet strategischer lag.

Kenny de Paepe (Berzerker FX) en Dirk Detailleur (M.A.D.) ontpopten zich als de Leo en Gaston van de customise-wereld. En Jeffrey Van Hove van Force Relics mocht met mij op de foto. Zo schonk ik hem een herinnering die hij wellicht nooit vergeet. Alles voor de kleine zelfstandige.

Comic Con Antwerp Force Relics
Voor Jeffrey Van Hove (links) kon het beursweekend niet meer stuk.

Into Darkness

Comic Con Antwerp straalde ontegensprekelijk een zekere Underground vibe uit. Waar Starcom baadt in het lichtspel van de Gentse ICC, leek Into Darkness het thema in de Waagnatie Expo. Ik overdrijf niet, het was er donker. Sommige standen waren daardoor moeilijk te zien. Nu, dat had ook wel zijn voordelen. Zo wandelde ik zonder te beseffen de Star Trek stand voorbij. Iets waar ik de organisatie enkel dankbaar voor kan zijn. Trouwens, het zicht van een in rook gehulde X-Wing in de halfduistere inkomhal vergeet je niet snel. Op andere plaatsen werd je dan verblind door enkele strategisch geplaatste spots.

Star Wars resller Antwerp Comic Con

Maar tussen donkere en klare vond je best een divers aanbod aan handelaars. Comic Con Antwerp speelde, in tegenstelling tot Facts, volop de kaart van de particuliere verkoper, of wat wij liefdevol resellers heten. Hun aanwezigheid bleek verfrissend tussen de traditionele standen vol Funko POPs, Aziatische voedingswaren en T-shirts.

Is het huidige FACTS groter en strakker georganiseerd? Ja. Natuurlijk. Artexis Easyfairs is nu eenmaal een groot bedrijf met ruime ervaring in het organiseren van steriel aanvoelende beurzen. Maar het mist die ruwe charme die Quinte en zijn team aan Starcom en Comic Cons geven.

 

Het fantastische fotoverslag vind je op de volgende pagina.

Pagina's: 1 2

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.