Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Comic Con Antwerp 2017 editie

Een beurs verlaat je nooit zonder iets te kopen. Ik toch niet.

Op de Comic Con Antwerp was het niet anders. Ik ben een koopjesjager, en daar schaam ik me niet voor. Trouwens, ik heb best wat 80’s of toch 80’s gerelateerde items aangeschaft, die ik hier met jullie wil delen.

Beschouw deze verheerlijking van de kapitalistische markt als bonus content bij het fantastische verslag.

Merchandise

Je verklaart me misschien gek dat ik die oude Toybiz figuren heb gekocht. Vorige zomer heb ik een knoop doorgehakt. Marvel Legends gingen buiten, en ik opteerde voor de kleinere figuren uit de jaren 90. Het formaat 3 3/4″ ligt me nu eenmaal beter dan het logge 6″. Als je opgegroeid bent met Star Wars en Action Force voelen die kleinere figuren prettiger aan.

Adam Warlock is dan weer een kleine statue. Uit die reeks probeer ik enkel personages uit de jaren 70 van Marvel Comics te vinden.

Comic Con Antwerp Toybiz

Comic Con Antwerp Warlock

Oke, ik pleit schuldig. Ik kocht een Funko POP. Maar, verzachtende omstandigheden gelden. Het staat nu in de kamer van mijn oudste zoon. Hera maakt deel uit van de Rebels-cast, en die groep personages zou ik als de beste uit het Star Wars canon durven omschrijven.

Comic Con Antwerp Hera Rebels Pop Funko

Mijn jongste zoon is dan volop in een James Bond fase. Voor hem kocht ik deze 5-delige Hotwheels set. 5 voor 10 EUR noem ik een goede prijs.

Een wat vreemde selectie voertuigen, gezien je de Aston Marton altijd met Goldfinger associeert. Nu, de Lotus Esprit blijft sowieso het kroonjuweel uit de franchise. De oude Corgi Aston Martin ruilde ik met de edelachtbare Jeffrey Van Hove.

Comic Con Antwerp James Bond

Comic Con Antwerp James Bond

Comic Con Antwerp Goldfinger Corgi

T-Shirts

De stand van Dirtees bezoeken is een vast ritueel bij elke beurs. Hij is misschien wat duurder dan die grote spelers verderop in de zaal, maar zaakvoerder Melvin voorziet zijn klanten van betere service en biedt een mooier assortiment aan. Bovendien is het een toffe gast om mee te praten.

Join Cobra spreekt onmiddellijk aan. Best grappig dat tenzij ze de franchise G.I. Joe kennen, mensen geen flauw idee hebben wat ik draag. Idem voor de Skynet shirt.

Comic Con Antwerp Join Cobra

Comic Con Antwerp Skynet Terminator 2

Trades

In mijn nooit eindigende oefening om de to read-stapel nog wat hoger te maken, schafte ik me ook enkele trades aan. En met enige fierheid kan ik melden dat ik ook dat aan een scherpe prijs deed.

Alle bundels hebben hun roots in de jaren 80. ROM Spaceknight en Jem & The Holograms ogen fantastisch. Hopelijk vallen de verhalen mee. Van Street Fighter versus G.I. Joe verwacht ik zeer weinig. Het leek me gewoon een geinige crossover.

ROM Spaceknight IDW

Jem Holograms IDW
Streetfighter versus GI Joe IDW Comic

Uit de stal van Marvel Comics komt Star Brand. Het paradepaardje van de New Universe is niet meteen een hoogvlieger, maar de sticker van 50% korting doet mening man twijfelen. Ook Fallen Angels is niet het beste X-verhaal ooit verteld, maar in harde kaft aan spotprijs kon ik niet weigeren. Neen, ik heb weinig karakter.

Heel blij ben ik wel met The ‘Nam, de op waargebeurde feiten gebaseerde comic rond de oorlog in Vietnam. De art is van Michael Golden, en die kon na Micronauts weinig verkeerd doen.


Comic Con Antwerp Star Brand New Universe

Comic Con Antwerp Fallen Angels

comic con antwerpen haul The Nam Michael Golden

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

  • Michael Minneboo

    Ah, Star Brand! Ik kwam deze editie een paar jaar geleden tegen op vakantie in Edinburgh. Het tekenwerk is van John Romita Jr. dus dat maakt de aanschaf al een terechte goede daad. Ik heb me wel met dit verhaal vermaakt, vooral vanwege de running gag: de hoofdpersoon kan weliswaar vliegen, maar raakt telkens verdwaald boven in de lucht. De wereld ziet er dan immers heel anders uit. 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.