Film

Review: Terminator 2: Judgement Day – 3D (Gastartikel)

26 jaar na de release brengt regisseur James Cameron Terminator 2: Judgment Day terug in de zalen in 3D. Een uitstekende gelegenheid om één van de beste actiefilms ooit opnieuw op groot scherm te kunnen zien. 26 jaar geleden was ik maar een ventje van 7 jaar oud, en best te jong om deze film in 1991 in de cinema te zien. Maar nu krijg ik de ideale gelegenheid kans om ze op groot scherm te bewonderen.

[su_quote cite=”Kenneth”]Cameron is een perfectionist. Daarom mogen wij als filmliefhebber dankbaar zijn met alle filmpareltjes die hij heeft gemaakt. [/su_quote]

 

Terminator 2 3D review

He’ll Be Back

Ik vraag me af als er vroeger veel volk zat op deze sequel zat te wachten? De oorspronkelijke Terminator is zonder twijfel een klassieker, en met sequels weet je nooit…. Maar de regisseur verdient alle lof. Hij wist met Terminator 2: Judgement Day zijn origineel te verbeteren.

Voor Arnold Schwarzenegger blijft dit de beste rol die hij in zijn filmcarrière gespeeld heeft. En als het recente Terminator Genisys ons iets heeft geleerd, is dat Linda Hamilton de enige echte Sarah Connor is. Idem trouwens voor Robert Patrick in de gedaante van de T 1000. Die rol heeft hij nooit meer kunnen overtreffen.

In 3D

Ondanks dat ik al vele malen op Blu Ray heb bekeken, blijft de totaalervaring van een bioscoopvertoning uniek. De toevoeging van 3D is leuk meegenomen, maar het geeft de film geen enkele meerwaarde.

Dat de film ondanks zijn leeftijd als een huis staat, heeft alles met de personages, en specifiek met de band tussen de Terminator en John Connor (gespeeld door de nu vergeten Edward Furlong), te maken. Pijnlijk duidelijk wordt ook dat special effects uit 1991 beter ogen dan wat er in 2017 wordt getoond. Alle medewerkers aan de film wisten verdraaid goed wat ze aan het maken waren.

Maar kunstwerkjes maak je niet zonder de juiste man aan het roer. Cameron is een perfectionist. Daarom mogen wij als filmliefhebber dankbaar zijn met alle filmpareltjes die hij heeft gemaakt.

Mijn verdict is duidelijk. Ondanks de overbodige 3D mag je het weerzien met de Terminator niet missen.

Not just a player, but a teamplayer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.