Geeks op Stap

Fotospecial: Facts Spring Edition 2017

Spring Edition

Soms is het moeilijk een balans te vinden tussen beleefdheid en eerlijkheid. Ook al heb ik geen banden met Artexis Easyfairs, en hoef ik er om netwerk-redenen geen positieve spin aan te geven, wil ik het toch proberen.

Wie geen nood heeft aan de mijmeringen van deze norse geek, kan hier probleemloos naar de foto’s klikken.

Facts 2017 Spring Edition was niet perfect. Verre van zelfs. Net als de editie vorig jaar werd je rond de oren geslagen met eenheidsworst. Neem alle Funko POP, goedkope T-shirts, bootleg merchandise en voedingskraampjes weg, en Facts kan netjes zijn beurs in één zaal organiseren.

Het werd pijnlijk duidelijk dat de oktober-editie de enige is die – enigzins – de emotie van het oude F.A.C.T.S. kan oproepen. Of misschien word ik gewoon oud en was “alles vroeger beter”.

Niettemin, ik wil toch enkele dieptes en – ja, er waren er ook – hoogtepunten met jullie delen.

Kruidvat iemand?

Het zal ongetwijfeld niet alleen mij zijn opgevallen. Veel handelaars hadden hun plaatselijke Kruidvat leeggekocht. Hotwheels Star Wars en Ghostbusters, Hasbro Star Wars en Spider-Man, de eeuwige Funko POPs, … Alle artikelen die de laatste paar maanden aan weggeefprijzen in de rekken van de winkelketen te vinden waren, werden dit weekend aan ietwat hogere prijs verkocht.

FACTS Kruidvat

Fan Village was een sof

Wellicht kunnen de standhouders en fanclubs er een positiever verhaal aan koppelen, maar Fan Village straalde weinig schwung uit. Die auto’s hadden we al eens eerder gezien, en je miste wel iets iconisch. Lees het verslag van Dutch Comic Con van blog-zuster Patricia van Hello Geeky World even. Daar konden bezoekers genieten van maar liefst 2 Batmobiles (de Keaton en de ’66).

Facts Star Trek Fan Village

Doch, een lichtpunt in de duisternis, de beslissing om de Star Trek stand helemaal achteraan in een hoek te plaatsen getuigt van inzicht.

LECTRR werd gemist

Een Facts zonder De Standaard-cartoonist en Rick Astley mega-fan Lectrr is als een Schlagerfestival zonder Christoff.

Zijn stand voelde wat leeg aan zonder de enigmatische en flamboyante tekenaar.

Lectrr Facts 2017

Die Xenomorph was nice!

Negeer het prijskaartje op onderstaande foto, en geniet van het vakmanschap dat deze ruim 2 meter hoge Xenomorph etaleert. Volledig opgemaakt uit losse metalen onderdelen, oogt het indrukwekkender in het echt.

En ja, ik heb een euro in het gleufje gestopt.

Xenomorph Facts 2017

“You know, this is – excuse me – a damn fine cup of coffee.” – Dale Cooper

Brainfreeze Coffee & Comics FACTS 2017

De dag start maar goed met een stevig kop koffie. Bij het binnenkomen op de beurs had ik er echt nood aan. Helaas, de espresso – met amper een hint van koffiebonen – die ik aan de cateringstand bij de ingang dronk gaf me niet de nodige boost.

Daar kwam verandering in na het degusteren van een doppio van Brainfreeze Coffee & Comics.

Ken je dat gevoel van innerlijke vreugde als die bittere smaak van cafeïne door lippen gaat? De beurs zag er plots beter uit.

Ik pleit schuldig, mijn eerder oordeel over de barista-kwaliteiten van mijn gewezen eindredacteur Malkavian was gebaseerd op de hype die ermee gepaard ging. Na het drinken van deze godendrank kan ik enkel nederig mijn mening herzien en mijn fout toegeven.

Steven, je serveert een fantastische kop koffie.

 

Mooiste Cosplay

Misschien meer promotie dan echte cosplay, maar de stand van Rings was af!

Op diezelfde noot deel ik een bericht van algemeen belang: het dragen van een onesie maakt je geen cosplayer. Het toont gewoon dat je lui bent.

Geen paniek, het fotoverslag start op de volgende pagina.

Pagina's: 1 2

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

  • Michael Minneboo

    Jammer dat deze editie tegenviel, Axel. Neemt niet weg dat ik van je verslag heb genoten. Ik heb vorige week in Nederland de Dutch Comic Con misgelopen omdat ik elders met stripzaken bezig was. Volgens mij is dat nog steeds de geslaagste editie in Holland van alle Cons daar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.