Favoriete artikels,  Televisie

Wordt zanger Christoff de Schlager Slasher?

Enkele jaren geleden, in mijn beginperiode bij Geekster schreef ik een artikelreeks genaamd Wishfull Thinking. Daar bedacht ik moderne updates of geflipte remakes van bestaande films of series. Een toonbeeld in creatieve samenwerking met de kapitein, beschouw ik de Studio 100 Goes HBO drieluik nog steeds als een hoogtepunt. Nu, aansluitend wou ik ook de werelden van thrillers en Schlagers samen brengen. Ik had het hele concept voor een drieluik in mijn ideeënboekje geschreven, maar om diverse redenen kwam het er niet van.

Maar, tijdens het opstellen van de laatste Uit De Kast met Tom Claerhout en zijn stukje over Schlagerkoning Christoff komt alles weer bovendrijven. Ik haal het boekje terug boven, kruip in mijn digitale pen kruip en geef eindelijk het levenslicht aan De Schlager Slasher.

schlager-film-4Achtergrond

Als ik Dag Allemaal, Story of Blik mag geloven, en wie ben ik om aan de geschreven pers te twijfelen, is Christoff een sympathieke Schlagerzanger en ideale schoonzoon. Maar ondanks zijn vele successen in Vlaanderen, Nederland en Duitsland, ligt zijn bereik volgens mij veel hoger.

Toen het nieuws bekend werd dat De Romeo’s een eigen film maken, bleek alles duidelijk. Als ik van Christoff de megaster wil maken die hij kan zijn, moet hij de filmwereld in. Maar welk vehikel is hem op het lijf geschreven?

Het antwoord ligt in de, in de jaren 60 en 70 zeer populaire, Schlager film. Sterren als Roy Black en Rudi Carrell schitterden en zongen op het witte doek. Maar in plaats dat ik het pad van de typische vrolijke klucht vol zang volg, tover ik die eeuwige glimlach vol witte tanden in een duivelse grijns om, en maak ik er een Slasherfilm van. Het resultaat wordt een geslaagd huwelijk van twee filmstijlen.

De Plot

christoff 2007In de jaren 90 probeert een jonge Christoff het tevergeefs te maken als blueszanger. Binnen het milieu neemt niemand de timide jongeman serieus. In zak en as, en bijna van zijn laatste spaarcenten berooid, strompelt hij op een avond een donkere kroeg binnen. Een dronkemanstwist met een grijze tooghanger neemt een onverwachte wending. Wanneer ze elkaar bij het buitengaan opnieuw tegen het lijf lopen, geeft Christoff hem een vuistslag in het gezicht. Het voelt goed en slaat hij nog eens. En nog eens. Ondanks de pijn aan zijn bebloede kneukels, rolt een golf van creativiteit over de zanger en neuriet hij op het ritme van de slagen. “De optimist” is geboren. s’Ochtends vind men het lichaam van de oude dronkaard terug.

Is het de adrenaline? Is het het bloed? Nadat hij een weduwe met zijn kam de keel oversnijdt, en er opnieuw muziek door zijn hoofd galmt, weet Christoff het zeker. Moorden leidt tot hits. Na elk optreden gaat hij op pad op zoek naar zijn volgende slachtoffer en zijn volgende gouden plaat.

Rolverdeling

Uiteraard krijg je de obligatoire muzikale gastrollen met Lindsey, Laura LynnWilly Sommers en Franz Bauer, maar nu de Vlaamse film eindelijk serieus wordt genomen, dien ik mijn andere rollen nauwkeurig te kiezen.

Inspecteur Legrand

peter-bulckaen

Acteur: Peter Bulckaen

Bekend van: Wittekerke (VTM, 1993 – 2008), Familie (VTM, 2008 – 2016)

Waarom: Voor het grote publiek zal hij altijd wel bekend blijven als de zachtaardige politieagent Max.

Wie is Inspecteur Legrand: Een doorgewinterde politieagent die zich vastbijt in de moorden. Na de dood van de prostituee Caroline, ontdekt hij het verband tussen de locatie van Schlagerfestivals en de plaats waar de lijken opduiken. Persoonlijk gaat het hem niet voor de wind. Zijn vrouw kon niet langer met zijn liefde voor de job leven, en vertrok met hun kinderen.

Roger Meesters

peter-van-de-velde

Acteur: Peter Van De Velde

Bekend van: Piet Piraat (Studio 100, 2001 – 2004), Daens The Musical (Studio 100, 2009) en zijn spot on imitatie van Daan in Tegen De Sterren Op.

Waarom: Een acteur die zowel een gestoorde piraat als een zingende priester perfect kan vertolken.

Wie is Roger Meesters: De flamboyante manager van Christoff leeft rijkelijk van een deel de inkomsten van zijn artiest. Hij weet dat Christoff na optredens op rooftocht gaat, maar wil zijn zorgeloos leven niet opgeven.

Soundtrack

Naast de door bloedlust geïnspireerde oorwurmen van het hoofdpersonage, gooien we ook andere evergreens van zijn collega’s op de soundtrack. Die laatste dienen meer als inspiratie voor mogelijke spin-offs. Misschien komen we dan te weten wat Franz Bauer bedoelt met “Jouw Hart Is Net Als Chocolade” of als Willy Sommers een leeuw bezit?

 

 

christoff-scary

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

 • Melissa

  Oh ik wist niet wat te verwachten bij het lezen van je titel, maar dit vind ik echt zo leuk en creatief! 😉 Al zou ik persoonlijk voor andere acteurs gaan, misschien zelf wat minder bekenden. Voor de agent zou ik zelf voor een vrouwelijke rol durven gaan haha!

  • Axel

   @Melissa – Dank je voor het compliment. Dat iemand zich er mee amuseert is het mooiste compliment.
   De titel ga ik aanpassen, daar heb je een punt.
   Heb je zelf voorstellen voor de andere rollen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.