Het leven zoals het is

Vragen aan 80sGeek – Because You demanded it!

Wekelijks krijg ik tientallen inkomende mails te verwerken. Dat varieert van aanvragen tot samenwerking of actes de présence, tot bewierokende fanmail tot vragenlijsten langer dan de boodschappenlijst van de gemiddelde huismoeder met 12 kinderen. Het leven van een influencer, stijlicoon en all-round rolmodel is niet altijd even gemakkelijk. Maar daar kunt u moeilijk over meepraten.

Dat mensen me vragen stellen verbaast me weinig. Maar omdat het niet altijd in mijn drukbezet dagschema past ze allemaal afzonderlijk te beantwoorden, heb ik beslist er een post aan te wijden. Vragen aan 80sGeek. Klinkt catchy en informatief. De inquisitieve lezer weet onmiddellijk wat hij voorgeschoteld krijgt.

Weliswaar tackle ik maar één vraag per aflevering. Het clicktempo mag niet afnemen.

Ik begin met een eerste fascinerende vraag.

De titel van de blog is 80sGeek, maar veel over de 80s lees ik niet. – LM uit H

Beste LM, u bent niet de enige die me deze vraag stelt. Ik probeer alles zo goed mogelijk te duiden zodat het ook voor u verstaanbaar is.

Deze blog heet inderdaad 80sGeek. Dat betekent echter niet dat ik elk artikel aan die prachtige jaren ga wijden. Daar bestaan veel betere sites voor. 80sGeek heb ik als titel gekozen omdat ik in de jaren 80 als geek ben opgegroeid. Mijn liefdes voor toys, films, comics, televisie, muziek en merchandise zijn in die periode geboren. Maar, die liefdes zijn niet allemaal op hetzelfde moment ontstaan.

Ik was 7 in 1980. Mijn wereld bestond de volgende jaren uit Star Wars, Playmobil, Action Force, Knight Rider en The A-Team. Dankzij de Britse ochtendtelevisie leerde ik de tekenfilms van Hanna Barbera, Warner Bros en Filmation kennen. In de Oostendse bioscopen zag ik wekelijks een andere film. Ik groeide op met speelgoed, televisie en bioscoop. Er was gewoon niets anders.

De opmars van spelconsoles (Nintendo en Sega) en speelgoed/tekenfilmreeksen zoals Teenage Mutant Ninja Turtles, Ghostbusters, Transformers en G.I. Joe kwam pas in mijn tienerjaren. Maar dan richtte mijn aandacht zich meer op muziek en comics. Veel van de popmuziek van de vroege jaren 80 leerde ik pas veel later kennen en dagelijks ontdek ik nog iets nieuws.

Maar dat beantwoordt uw vraag wellicht niet.

Ik ben een geek uit de jaren 80 dat verbaasd kijkt hoe alle franchises uit de eighties ad nauseam worden gerecycleerd. Wat toen onmogelijk leek is nu vanzelfsprekend geworden. Beurzen, superheldenfilms en merchandise volgen elkaar in (te) hoog tempo op. Geek zijn is (voorlopig nog) trendy. Dat alles versterkt mijn mening dat mijn decennium het belangrijkste, het mooiste, het fascinerendste en het meest fantastische is geweest. Vanuit deze kijk benader ik de huidige geekwereld. Daarbij, aan mijn leeftijd hoor je het heden te verketteren en het verleden te verheerlijken.

Dus werd het 80sGeek. Geen 90s, geen 70s, geen 60s en – hoewel het ongetwijfeld mateloos boeiend kan zijn – geen 50sGeek.

Beste LM, ik kan enkel maar hopen dat u hier zoet mee bent. Dit is een blog, geen historicum compendium.

Enkel boeiende vragen kunnen gestuurd worden naar info@80sGeek.be.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.