Geeks op Stap

Geeks In London – Hamleys

[su_quote]Hamleys is meer dan een gewone speelgoedwinkel. Het ademt een eigen sfeer uit.[/su_quote]

Natuurlijk is Hamleys duur. Waanzinnig duur zelfs. Maar een bezoek aan de grootste speelgoedwinkel van London is een must. 7 verdiepingen tjokvol speelgoed wachten op kinderen en volwassenen.

Speelgoed? Welk speelgoed?

Hamleys is meer dan een gewone speelgoedwinkel. Het ademt een eigen sfeer uit. Hamleys bezoeken is een belevenis. Waar anders vind je een immense Optimus Prime als trekpleister? Op elke verdieping demonstreren winkelassistenten de nieuwste gadgets. Aanspreekbaar en beleefd doen ze hun best om je te helpen. Ik kan aannemen dat ze het na sluitingsuur wel gehad hebben, want het is er steevast druk. Er bestaat geen rustig moment om de winkel te bezoeken.

Hamleys London entrance

Door de grootte van de winkel en het aanwezige volk moet je keuzes maken. Je kunt niet alles zien, en dus hoef je niet alle verdiepingen aan een grondige inspectie te onderwerpen. Wij elimineerden bijvoorbeeld alle peuter- en meisjesspeelgoed en teddyberen. Dan gaat het snel. The British love their teddybears.

Wat mij opviel was de de grote aanwezigheid van Harry Potter merchandise. Je kunt het zo gek niet bedenken of het lag er. De bebrilde tovenaar voelt zich overduidelijk thuis in London. Deze franchise is verre van dood.

Harry Potter Hamleys

Herinneringen

Voor mij had dit bezoek een diepere betekenis. In 1981 nam mijn vader me voor de eerste keer mee naar London. Ik herinner me zeer goed dat we de laatste dag een taxi instapten, en mijn vader To Hamleys Sir tegen de chauffeur zei. Ik had totaal geen idee wat Hamleys was. Beeld je de emoties van een 8-jarige in als hij na aankomst door de grote deuren binnenstapt. Beeld je zijn verwondering in als hij de afdeling Kenner Star Wars en torens vol AT-AT’s ontdekt.

Daarom was ik dit jaar verheugd dat ik het met mijn kinderen kon bezoeken, want zo kon ik de verwondering van Hamleys door hun ogen zien. Ik houd van tradities. Geluk schuilt in die kleine momenten.

Hamleys Jurrasic World

Follow the Yellow Brick Road

Hamleys

188-196 Regent Street, Soho, London W1B 5BT

Underground: Piccadilly Circus (Bakerloo, Piccadilly)

Officiële website: http://www.hamleys.com/

Instagram: https://www.instagram.com/hamleysofficial/

Logo Hamleys

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

 • Nostra

  Toen wij er waren hebben we wel alle verdiepingen gezien 🙂 Sommige zelfs meerdere keren en met het budget dat ik had gegeven aan m’n dochter heeft ze uiteindelijk wel iets leuks kunnen kopen. Het is (terecht) nu haar favoriete speelgoedwinkel 🙂

  • Axel

   Het is zonder twijfel een leuke speelgoedwinkel (als we die term mogen gebruiken).
   We hebben ook alle verdiepingen gedaan, maar je kijkt niet aandachtig als het je niets zegt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.