Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Filmation juni 2017

Wars Not Make One Great

Een mok met afbeelding van Yoda en één van zijn levenswijsheden? No brainer.

Yoda Mok Mug Star Wars

Yoda Mok Mug Star Wars

Filmation Presents

De luxe – uitgaves die rond het universum van He-Man and the Masters Of The Universe worden uitgegeven blijven pareltjes. Maar het zijn nu niet de boeken waarin je enkele uren gaat lezen. Ze ogen visueel verbluffend, en inhoudelijk krijg je een goed beeld van de rijke wereld die Mattel en Filmation hebben gecreëerd.

A Character Guide and World Compendium geeft een overzicht van alle personages, wapens, voertuigen en monsters die de franchise in verschillende media heeft getoond. Perfect om telkens door te bladeren zonder echt te lezen. Tenzij je warm wordt van de historische achtergrond waarom personage X, die 5 seconden in beeld kwam, als boer op Eternia leeft.

Masters Of The Universe Compendium

Masters Of The Universe Compendium

A Complete Guide To The Classic Animated Adventures daarentegen zit tjokvol informatie en weetjes over de originele tekenfilmreeksen. Hoogtepunt , voor mij althans, is de schriftelijke neerslag van de roemruchte moraallessen die op het einde van elke aflevering werden gedeeld.

He-Man She-Ra A Complete Guide To The Classic Animated Adventures

He-Man She-Ra A Complete Guide To The Classic Animated Adventures

Ontgoocheld ben ik door Animation by Filmation. Veel nieuwe informatie krijg je niet, en de artwork binnenin lijkt met een vooroorlogse kopieertoestel te zijn gemaakt. Het kan niet alle dagen kermis zijn.

Animation By Filmation

Geek Leest Boek

Peter Bonte raadde me Dobbelo Stephen contra Goldfleet (Pascal Schokaert) aan. De titel geeft meteen weg dat dit een weinig subtiele James Bond parodie is. Dobbeloo Stephen, double O seven, Goldfleet, Goldfinger, … Neen, hoogstaand is het allemaal niet. Grappig ook al niet.

Bonte Uitgeverij Dobbelo Stephen Contra Goldfleet Pascal Schokaert

Mijn Vriend Spider-Man (Michael Minneboo) bleek een attente gift van lakei Dennis Van Beek alias de baard van Alan Moore te zijn. Mijn review van Michael’s ultieme Spider-Man boek vind je hier terug.

Mi amigo Hombre Arana

signature Spider-Man

In vorm, mag je regisseur Jan Verheyen als één van de scherpste columnisten van Vlaanderen beschouwen. Ik benadruk “in vorm”, want net als de wisselvalligheid waar zijn langspeelfilms soms aan te prooi vallen zijn zijn schrijfsels ook hit or miss. (Alles wat je eigenlijk zou moeten weten over) Film Volgens Jan Verheyen valt gelukkig in de eerste categorie.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.