Geeks op Stap

Fotoverslag FACTS 2016: Een beurs vol liefde

Een journalist van kwaliteitskrant De Morgen heeft in een weinig onderbouwd artikel zijn mening over FACTS gegeven en het woord freaks daarbij niet geschuwd. Et alors? We werden vroeger veel erger genoemd.

Iedereen, cosplayers voorop, liet zich vangen. Als impulsieve ezels liepen jullie zijn worteltje achterna. De schrijver hoefde niet eens zijn best te doen. Wees blij dat Hugo Camps niet in zijn pen was gekropen.

Jammer genoeg nam het ook alle aandacht af van wat uiteindelijk één van de betere edities bleek te zijn. Nu de storm in het glas water is gaan liggen, is het een uitgelezen moment om ook het positieve te belichten. Gooi het negatieve overboord en omarm de beurs vol liefde.

Toeval wil nu dat ik daar iets moois over heb neergepend. (Wie enkel voor de foto’s komt klikt best hier.)

facts-2016-playmobilSamen FACTS 

Iedereen komt naar FACTS. Freaks en geeks, gamers en stoners, cosplayers en verzamelaars, baby’s en gepensioneerden, Trekkies en mensen. Er is geen geruzie, geen gekibbel, we genieten allemaal van deze grootse beurs. Samen.

Niet dat je elke wildvreemde een knuffel moet geven uiteraard. Dat laten we met plezier aan de sexuele devianten met hun Free Hugs over.

West-Vlaanderen herbergt talent

Hoewel West-Vlamingen de aangeboren arrogantie van de Antwerpenaren laken, beschikken ze dan wel over een gezonde dosis talent. Zo tonen Kenny de Paepe (Berzerker FX) en standgenoot Dirk Detailleur (M.A.D.) hun kunde voor een groot publiek.

facts-2016-De enige echte LectrrHet is altijd leuk als bescheidenheid tot succes leidt.

Al geldt dat niet voor alle artiesten.

Ook al woont de lieve man nu in het Gentse en heeft onze provincie er amper schade door geleden, blijft Lectrr een West-Vlaming. Neen, Jan Briers, we begrijpen uw pijn maar u hoeft hem niet terug te sturen.

 

Ook bankiers maken nu deel uit van onze geekgemeenschap

facts-2016-KBCNieuw in het Pantheon en debuterend voor een groot publiek is de supervriendelijke KBC-mascotte. Echt jammer dat ik nergens een kleine pluchen versie van het schattig robotje voor de kinderen kan kopen. Hopelijk treffen we volgend jaar zijn teamgenoten ING Gravedigger en Dexia Desperado in de Expo aan.

De hoofdsponsor geeft alle toeschouwers trouwens de kans een heus Matrix-geïnspireerd filmpje op te nemen. Maar dan enkel als je klant van de financiële instelling bent uiteraard, maar dat spreekt voor zich. Het eindresultaat mag er zijn. We krijgen er free of charge alle noodzakelijke informatie over de producten van de bank.

Fan Village biedt variatie

Er valt naar goede gewoonte heel wat te beleven in Fan Village. Wie blijft niet hangen bij de Belgian Whovians U.N.I.T.E.D., Teekay-421, Robot Wars, de Belgische Zwerkbalbond of BeLUG? Wie staart zich niet blind op de items van de talrijke replica bouwers? We hoeven er zelfs de Star Trek stand niet voor te passeren.

[su_quote]Een FACTS zonder de R2-Buildersclub is als Ikea zonder Köttbullar.[/su_quote]

facts-2016-R2 D2 R2 BuilderclubVergeten we ook de stand van de The Walking Dead niet. Dat het de kinderen die zich naar de LEGO stand begeven de stuipen op het lijf jaagt nemen we er bij.

Een FACTS zonder de R2 Buildersclub is als Ikea zonder Köttbullar. Na hun afwezigheid op Spring Edition maken die blikken trommels de wandelgangen opnieuw onveilig.

We leren de nieuwste trends uit de Game Wereld kennen

Gamers hebben het niet altijd even makkelijk. Gericht in de zetel neerploffen of een controller hanteren terwijl ze energy bars eten, evident is het allemaal niet. Denken we aan de plots kramp in de armen of de eelt op de vingers, aandoeningen waar wij gewone stervelingen amper mee te maken hebben.

Ook aan die arme stakkers denken de organisatoren van FACTS.

Op de beursvloer toonde Pillo zijn revolutionaire controler. Kussen in de armen en spelen maar.

facts-2016-cateringJe kan er makkelijk je inkopen doen

Twijfelen tussen een beursbezoek en een verplicht nummertje naar de Colruyt? Geen paniek, ook daar heeft Artexis Easyfairs een oplossing voor.

In de hoofdzaal vinden we een naast een billijk geprijsde cateringservice ook menig kruidenierszaakje in de wandelgangen verspreid waar we makkelijk inkopen kunnen doen.

Zo gaan we met een gerust gemoed terug naar huis.

All Hail The Hoff

Eindigen doen we met het hoogtepunt van het weekend. Hoeveel keer krijgen we de kans om David Hasselhoff, de meest bekeken tv-ster aller tijden te bewonderen?

Heb je het artikel rond mijn ontmoeting met The Hoff nog niet gelezen? Je vindt ze hier.

Zijn aanwezigheid is genoeg om volk naar de signing sessions te lokken. Nobele onbekenden als Sean Astin, Erika Eleniak, Kirsten Bauer en Sylvester McCoy kunnen zo, weliswaar in de schaduw van een echte ster, van aandacht genieten.

Op de volgende pagina kunnen jullie nog even nagenieten aan de hand van het fantastische fotoverslag.

Pagina's: 1 2

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.