De wereld van de geek

Op bezoek in Tweedehands Bonte Brugge

Tweedehands Bonte, of Bontes bij de kenners, behoort tot mijn favoriete winkels. Het wordt uitgebaat door de wereldberoemde, doch immer vals bescheiden Peter Bonte. Die naam zal je niet vreemd in de oren klinken want hij kwam al eens aan bod in een diepgravend interview (je kunt het hier lezen, hulpvaardige 80sGeek). Ook in afleveringen van Mijn 80’s Haul toon ik regelmatig aankopen uit de winkel.

Plan je bezoek

In Bontes neem je best je tijd. Wil je alle rekken doorsnuffelen, dan breng je een lunchpakket mee. Als er een structuur of organisatie in zijn koopwaren schuilt, hoor ik het graag. Ik passeer er quasi wekelijks en ik heb ze nog niet gevonden. In Bontes heerst chaos. Complete anarchie! Maar dat maakt ook deel uit van de charme van de winkel.

Tweedehands Bonte

Ik vermoed dat ik nog niet alles heb gezien, want bij elk bezoek ontdek ik iets nieuws. Ook al ligt het er volgens Peter al een tijdje. Zo heb ik er al enkele toffe boeken gekocht dat ik anders nooit naar zou omkijken. Neem nu het recente voorbeeld “Ik hou van jou – Het verhaal van de Vlaamse showbizz” (Manu Adriaens). Een grandioos boek over 60 jaar Nederlandstalige muziek boordevol nutteloze, maar grappige weetjes. Zo weet ik nu dat Vlaamse charmezanger Paul Severs ooit de leadzanger was van de toepasselijke genaamde The Criminals.

Wil je alle rekken doorsnuffelen, dan breng je best een lunchpakket mee.

Verder is het zeer moeilijk op te sommen wat Bontes allemaal verkoopt. Er liggen boeken. Veel boeken. Cd’s, Dvd’s en Blu Rays ook. Vooral tussen de cd’s schuilen de pareltjes. Ben je fan van de betere foute muziek, genre Mike Steve, Petra of Queen, dan vind je er zeker je gading.

Op de eerste verdieping is een hele kamer aan strips gewijd, maar in die bakken vindt een kat haar jongen niet. Soit, als strips maar 1 EUR kosten, mag je er een inspanning voor doen.Bontes is goedkoop. Ik durf het woord spotgoedkoop niet in de mond nemen, want misschien verhoogt hij dan zijn prijzen.

Tweedehands Bonte
Strips, strips en nog eens strips

Ik neem een groot risico door de winkel te promoten. Ik kijk niet uit naar lezers van deze blog die mijn schatten uit de winkel plunderen. Maar als fan van Peter Bonte gun ik hem de publiciteit wel. Laten we gewoon afspreken dat je de stapels MAD Magazine en 80’s items mooi laten liggen.

Tweedehands Bonte: Heidelbergstraat 5, 8200 Brugge

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.