Playmobil

Verslag: 4e Internationale Playmobil Beurs Mol (9 & 10 maart 2019)

Op 9 en 10 maart 2019 trekken verzamelaars, dioramabouwers, verkopers en fans van Playmobil naar het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol voor de 4e Internationale Playmobil Beurs, georganiseerd door ConnecttoSmile.

De locatie is nieuw. De vorige edities (201620172018) vonden plaats in Balen. Maar uiteindelijk heeft het één groot voordeel. In Mol wordt – voor mij althans – duidelijk dat een beurs beter lukt als er meerdere zalen zijn. Het is minder overdonderend, waardoor de bezoekers even op adem kunnen komen. En dat is nodig, want enkele diorama’s sprongen er echt uit.

Het is moeilijk niet onder de indruk te zijn van de middeleeuwse setting met zijn reusachtige kathedraal, of de haven van New York met zijn vrijheidsstandbeeld. Ook de strijd van de Romeinen, de Area 18-51, de Jungle Book, de belegering van de haven, het Bungalowpark (waar de zin voor detail van Ingrid en Arno overduidelijk wordt) en alle anderen kunnen op de goedkeuring van de bezoekers rekenen.

Trouwens, mijn persoonlijke favoriete diorama is één van de kleinere. De Tempel van Saskia Hagenaar valt mij op door het perfect samengaan van de bonte kleuren, en de fantasierijke inhoud. De olifantenhoofden als kleine watervallen gebruiken is inspirerend.

Uw favoriete blogger staat er ook met een stand.Een kleinere weliswaar, maar ik ben er best trots op. Gebaseerd op mijn Instagram verhalen presenteer ik verschillende taferelen. Bezoekers – niet alle! – vinden het grappig.

Is alles perfect? Moeilijke vraag. Volgens mij zijn er te veel standen met verkopers. Al blijft alles natuurlijk afhankelijk van wat je zoekt. Reserveonderdelen, figuren, oude sets in doos of losse setjes, het ligt er in grote getallen. De prijzen variëren wel. Voor sommige figuren zie ik 4 verschillende prijzen.

Ik ben wel gecharmeerd door de Duitse verkoper met zijn 3D-prints. Het is niet echt Playmobil, en puristen halen er hun neus voor op, maar de stukken die hij produceert zijn perfect inpasbaar. Alleen is het niet goedkoop.

Onderstaande fotoreportage maakt deel uit van een 3-delig verslag. Hieronder krijg je een algemene indruk van wat de beurs bracht. In de loop van de week volgt een uitgebreid fotoverslag waar elke diorama aan bod komt. Daar plaats ik dan geen woorden bij. Niemand wacht daar immers op.

Playmobil is fantasie

Niet enkel voor kinderen

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.