Helden Van De Foute Muziek

Helden van de Foute Muziek: Mike Steve

Mike Steve is een ster

De kans is groot dat je de naam Mike Steve nog nooit hebt horen vallen. Tot een kleine maand geleden was hij ook voor mij een nobele onbekende.

Nadat ik, op een druilerige zaterdagmiddag, de cd “Mike Steve Zingt…” in de rekken van tweedehandsboetiek Bonte’s zag liggen, kon ik totaal niet inschatten welke muzikale meerwaarde deze klassieker mij zou bieden. Maar als geboren filantroop gaf ik het onbekende een kans.

 [su_quote cite=”mikesteve.be”]Jij bent wonderbaar en Regen rendez-vous werd zijn eerste single op het Arcade label. Twee singles later tekende Mike een platencontract bij Alain Lelièvre, baas van het Basart en Basf-label. Bij jou zijn, een compositie van Mike zelf en op tekst van Johan De Graeve, kwam meteen in de Vlaamse hitparade.[/su_quote]

Maar na deze beloftevolle start van zijn zangcarrière werd het stil. Als slachtoffer van de keiharde showbusiness en de partijdigheid van managers die de voorkeur gaven (en nog steeds geven) aan mooie gezichten, verdween hij in de anonimiteit van het Vlaamse onderwijs. Tijdens de hoogdagen van Tien Om Te Zien verscheen hij (onterecht) nooit op hun podium. Zelfs televisiekanaal Ment dat de meest diverse, obscure en minder getalenteerde artiesten in beeld brengt, laat hem links liggen.

Daarom, als oprechte steun aan een echte artiest, presenteer ik enkele van zijn beste nummers. Dit om het hiaat in je culturele bagage in te vullen.

Mike Steve Player

Een hartenbreker

Naast een geboren entertainer was Mike Steve een player. De jaren 60 waren voor deze chickmagnet ongetwijfeld doorspekt met aanbiddende vrouwen en weergaloze one-nightstands.

Je hoort de melancholie in zijn stem als hij over de herinneringen aan deze wilde periode zingt in Zeg Niets Aan Marleen.

Het was maar een spel, en dat weet je toch wel
Een spel zonder waarde
Een verhaal van één uur, ’twas een klein avontuur
Dat ik zomaar aanvaardde
Vergeef me Marleen, Marleen

Voor je gaat concluderen dat Mike Steve achteloos met vrouwen omgaat, laat ik je ook het integere Mi Amor Angelica horen. Met gebroken stem demonstreert de zanger dat hij ook de gevoelige ballad niet uit de weg gaat. Sterk!

Hebben wij een rendez-vous (rendez-vous ) 
En kom ik weer te laat
Wil ik soms een beetje vrij zijn
Liefste twijfel daarom niet aan mijn trouw
Maar geef me gauw een zoen (gauw een zoen) 
Die wij samen overdoen

The Future Is Wide Open

Om zijn fans te plezieren, en de muziekwereld te tonen dat hij nog lang niet is uitgezongen, brengt de zanger in 2016 de Schlager Ik won de Lotto vannacht uit.

Ik voelde dat het ging gebeuren
En speelde dubbel zonder zeuren
De juiste cijfers bleven komen
M’n bloed begon sneller te stromen

Zijn concurrenten – Christoff voorop – zien dit echter als een oorlogsverklaring, en weren hem uit elk Schlagerfestival. In plaats van er een juridische veldslag van te maken, toont Mike Steve, als een echte professional, de andere wang.

The Mike Steve Experience

Zin om deze levende legende live aan het werk te zien? Nood aan een echte artiest om je huwelijksfeest op te vrolijken?

Boeken kan via onderstaande gegevens. Doen!

Mike Steve Boeken

Songteksten via https://muzikum.eu/.

Foto’s van Mike Steve zijn afkomstig van zijn persoonlijke website. Allen daarheen.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.