Hits Of The 80s

Hits Of The 80s – Herinneringen aan David Bowie

David Bowie (1947 – 2016)

In een jaar dat ons heel wat iconen zou afnemen, startte 2016 met het overlijden van David Bowie. Hoewel hij al een ruime tijd de schijnwerpers achter zich had gelaten, en de hoogdagen van de chameleon uit een ver verleden leken, kwam het verlies bij velen, ook bij mezelf, als een mokerslag aan.

Dus vandaag, op 10 januari herdenken we één van de grootste artiesten van de 20e eeuw.

Ook al zal de integere Serge Simonart het met veel meer verde doen, probeer ik in deze Hits Of The 80s aan de hand van enkele videoclips mijn persoonlijke herinneringen aan David Bowie met jullie te delen.

Ashes To Ashes (1980)

Ashes To Ashes zal de eerste videoclip zijn geweest die ik van Bowie op televisie zag. Dat denk ik toch. Nu beschouw ik het als één van zijn beste nummers in zijn rijke repertoire, maar omdat ik toen wellicht nog te jong was, maakten noch de clip, noch de zanger een indruk op me.

Under The God (1989)

Het is misschien niet bon ton om het te schrijven, maar Tin Machine blijft een geslaagd experiment. Nadat ik de eerste keer de maffe clip van Under The God op de Britse ochtendtelevisie zag, kocht ik diezelfde middag nog de single in de Bilboard van Oostende.

Absolute Beginners (1986)

Pam pam pa uuuuuuuuuuu. Ongetwijfeld mijn, meer nog dan Heroes, favoriete David Bowie nummer. De clip waarin de zanger een vrouw in volle facepaint de stad achterna holt, terwijl we fragmenten van de gelijknamige film te zien krijgen betovert. De betovering werkte echter slechts gedeeltelijk, want hoewel de song scoorde, flopte de film genadeloos.

China Girl (1983)

Persoonlijk ben ik niet zo’n grote fan van Bowie’s Let’s Dance, en heb ik nooit de adoratie van de critici voor deze plaat begrepen. Tussen de verzameling aan middelmatige, staan slechts 3 goede nummers. Modern Love, Cat People en vooral deze China Girl springen er bovenuit.

TVC15 (Live Aid 1985)

Het zal niet evident zijn geweest om Queen’s tour de force te volgen, maar wanneer hij de Station To Station (1976) – klassieker TVC15 inzet blijkt David Bowie één grote brok enthousiasme. Dansend. Lachend. Strak in het pak. Vol overgave. Bowie ten top.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.