Hotwheels Magic of book
Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – zomer 2021

Omdat de inleiding in de vorige aflevering behoorlijk goed geschreven is, wordt het hier gerecycleerd. In het begin van een nieuwe maand kijken we vol weemoed terug naar de maand voorheen waar onze centen het raam uitvlogen. Het is niet makkelijk om als impulsieve geek door het leven te gaan. Enerzijds zie je alle oude items uit je kindertijd en alle mooie merchandise die rond oude franchises wordt uitgebracht, en anderzijds beschik je over geen enkele vorm van financiële zelfbeheersing om aan de verleiding te weerstaan. Het wordt misschien tijd voor een bezoek aan een psychologische of spirituele adviseur.

Misschien merk je iets op dat je herkent uit een vorige aflevering van Mijn 80’s Haul, en krijg je de drang om mij daar van op de hoogte te stellen. Spaar jezelf de moeite. In tegenstelling tot de serieuzere blogger lig ik er niet wakker van, want op de duur weet ik niet meer wat ik heb en niet heb, en wat nieuw binnen en ligt-al-een-tijdje-in-de-cave-te-slingeren is. Volgens mij is onderstaande lijst bijgevolg verre van volledig.

To boek or not to boek

Larry Hama schreef de volledige run op G.I. Joe bij Marvel, en zette die verhaallijn door bij IDW. N-th Man: The Ultimate Ninja behoort tot zijn beste werk en werd tot op heden nog niet gebundeld. Wie er zijn volledig, en behoorlijk indrukwekkende, palmares op wil nalezen verwijs ik naar wiki. Ooit had ik het genoegen een schriftelijk interview met hem te doen.

De trade rond het originele script van Alien is een sof, en maakt pijnlijk duidelijk waarom ze het niet hebben gebruikt.

Zoals gebruikelijk wat Toy History en Art-of-books. Dank u voor de verslaving, Lectrr. Waarmee we naadloos naar zijn eigen werk overstappen. Op Instagram verwoord ik het als volgt: “Al is het flinterdun, en lees je het in nog geen half uur uit, mag je dit manifest voor complete vrije meningsuiting als essentiële lectuur beschouwen.”

Larry Hama Conversations
Alien the comic
Hotwheels Magic of book
Hotwheels interior book
Jim Henson's Labyrinth The Ultimate Visual History
The Art of Assasin's Creed
Lectrr We Mogen Niets Meer Zeggen

To listen or not to listen

Wie houdt nu niet van Kate Bush (meer vind je hier, red.) en Erasure? Verassend goed is de NY Collection 1986 waar enkele vergeten parels, met Everybody Have Fun Tonight van Wang Chung met stip, op te horen zijn. De soundtrack van Terminator 2, een koopje aan 4 EUR, is niet aan de jaren 80 gebonden, maar het klinkt alsof het niet in het tijdperk zou misstaan.

The Dreaming Kate Bush CD
Erasure who needs love like that cd
1986 music cd
Soundtrack Terminator 2

To unbox or not to unbox

De films van Terrence Hill en Bud Spencer behoorden tot mijn favorieten als kind. Eenmaal ik de figuren op Instagram zag verschijnen was de volgende stap evident. Het is wat uitkijken, want de prijzen verschillen online enorm. In een volgende – lees: als ik er de tijd voor vind – blogpost ga ik hier wat dieper op in. Als ik ze tegen dan al uit de verpakking heb gehaald.

Bud Spencer Terrence Hill Oakie Doakie
Terrence Hill Bud Spencer Oakie Doakie

To drive or not to drive

Zoek geen achterliggende reden om de aankoop van K.A.R.R. te verklaren. De stoute broer kan nu perfect naast K.I.T.T. in de vitrine staan. Als ik de tijd en zin vind om het uit zijn verpakking te halen tenminste.

Hotwheels met een link naar de jaren 80 laat ik nooit liggen (lees er deze fascinerende blogpost over, red.). Tenzij het exemplaar al in mijn bezit is, hoewel ik dat voortdurend lijk te vergeten want ik heb te veel dubbele. De ’80 El Camino met zijn typische print blijkt over een variant te beschikken. Ondertussen mag de 2021 serie rond de Mattel games als compleet worden beschouwd.

K.A.R.R. 1:24 Jada Knight Rider
Hollywood Rides K.A.R.R. 1:24 Jada Toys
Hotwheels car
Hotwheels Camino car
Hotweels car 80s
Hotwheels car 80s
84 Pontiac Firebird red Hotwheels
Magic Ball Mattel Hotwheels

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.