Het leven zoals het is

Geeky in tijden van Corona – Hotwheels sorteren

Je krijgt van de overheid de boodschap in uw kot te blijven. Ik hoef er geen verdere uitleg bij te geven. Dit is niet de plaats om daar accurate informatie en richtlijnen rond te lezen. Daar bestaan betere platforms voor. Als goede Belg en vader probeer ik mij daar zo goed en plichtbewust aan te houden.

Maar wat doe je als je klaar bent met je telewerk maar toch binnen moet blijven? Tijd om creatief te zijn.

Wat gaan we doen vandaag?

Omdat ik voor mijn werk iets te veel en te lang aan een laptop zit gekluisterd wil ik iets doen waar geen schermtijd aan gekoppeld is. Tenzij je de smartphone meetelt waar ik de foto’s mee neem. Maar goed, vandaag doe ik een werkje wat ik al een tijdje heb laten liggen, namelijk Hotwheels sorteren.

Naarmate ik de Curvers uit mijn kamer haal, en de auto’s uithaal, wordt duidelijk dat ik daar beter vroeger mee was begonnen. Het zijn er veel. In mijn blind enthousiasme en gedreven door de jacht, blijf ik er maar kopen. De draaimolens van Dreamland, de rekken van Kruidvat en Inter-Toys kan ik niet voorbijlopen zonder er goed in te snuisteren. Vooral de Movie Cars en Character Cars genieten mijn voorkeur. Na de aankoop gooi ik die in een doos om later wel eens te sorteren. Later als in vandaag.

Hotwheels Star Wars Character Cars Rogue One

Sorteren dus

Mijn sorteersysteem is behoorlijk eenvoudig in uitvoering. Alles op tafel droppen en de series bij elkaar leggen. Wat ik daarna doe is nog niet duidelijk.

Weet je wat opvalt? Veel auto’s uit de verpakking, nog meer in de verpakking. Ik blijf steeds twijfelen om die Hotwheels uit hun isolement te sleuren. Niets houdt me tegen. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat ze ooit 5000 EUR waard zijn. Nu, de art op het karton vormt een geheel met de inhoud. Alleen trekt het op niets als ik zowel los als verpakt verzamel. Tips iemand?

Chicks Love the Car

Veel Batmobiles. Waarschijnlijk bestaat de helft van deze verzameling uit Batmobiles. Van enkele verpakkingen tot de sets met 5 auto’s. Niet dat ik er spijt van heb. Batman rijdt in de coolste wagens. Alleen jammer dat hij een wagenpark heeft waar zelfs een oliesjeik even bij slikt.

Bovendien lanceren ze die Batmobiles in verschillende versies of varianten. Ik neem de Tumbler (Batman Begins, 2005) als voorbeeld. Die heeft variatie in kleur (wit, camouflage, zwart, donkerblauw), in tint van de ruit (blauw, rood) en afwerking (mat, chrome). Meer nog. Ook al lijkt de auto identiek is er een verschil in het kleur van de banden. Dan spreek ik enkel over de Tumbler. Van de ’66 bestaan nog meer variaties.

Batmobile Rumbler Hotwheels variant
“Does it come in black?”

It’s a Wrap

Na een paar uur kan ik enkel een pover resultaat voorleggen. Ik heb de Hotwheels bekeken, eens samen gelegd en gefotografeerd. Van sorteren is op zich niets van in huis gekomen. Maar ik heb me wel geamuseerd. Dat wel.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

 • Nostra

  Het zijn echt van die taken waar het nu de perfecte tijd voor is. Ik had m’n vorige telefoon voor de tweede keer laten vallen en had destijds geen zin om het scherm te repareren en heb toen een nieuwe gekocht. Wel een nieuw scherm voor de oude besteld, maar nooit de tijd genomen om die te gaan plaatsen. Daar ben ik afgelopen weekend eindelijk aan toegekomen. Wanneer de jongste een telefoon nodig heeft kan ze die gaan gebruiken.

  Ik heb zelf nog drie dozen vol met hotwheels, majorette en andere miniatuurauto’s. Spul waar ik niets meer mee ga doen. Geen idee of er nog iets van waarde tussenzit, maar nog niet de tijd genomen om er in te duiken. Misschien moet ik ze gewoon in de berging laten en als ik later eventueel kleinkinderen heb die er blij mee maken 🙂

  • Axel

   Je hebt tijd om er in te duiken. Ideaal om pakketjes te maken per eventueel kleinkind. 🙂
   Vandaag ga ik wellicht wat foto’s nemen. Het weer zit goed. Veel natuurlijk licht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.