Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – Fab Feb 2k20

Geld moet rollen, zei de Chinese filosoof Confucius eeuwen geleden. De goede man leefde echter in een tijd waar het geld dat in de letterlijke betekenis nog kon. Nu mogen we eerder spreken van briefjes moeten vliegen of pinnen zonder eind.

Met deze originele inleiding vliegen we er meteen in. Welkom in een nieuwe Mijn 80’s Haul. De semi-maandelijkse (of wanneer ik er zin in heb) viering van onze geldverkwistende zelve. Bij het opstellen van deze post drong het tot me door dat ik heel wat vergeten te fotograferen heb. Ik ontzeg jullie de items niet. Ik gebaar volgende maand dan wel dat het nieuw is.

Boeken

Star Wars Art-boeken zijn waar voor hun geld. Vooral The Art of The Phantom Menace toont mooie potloodtekeningen en gebouwontwerpen van de planeet Naboo. Best Movies of the 80ies raad ik aan als naslagwerk.

Sabu – Scars, Silence & Superglue, de autobiografie van Terry “Sabu” Brunk is één van de betere in zijn genre. Het komt dicht bij de kwaliteit van Pure Dynamite (Tommy Billington, 2001) welke voor mij de maatstaf is en blijft.

Musica

Tijdens een citytrip in Rotterdam ontdek ik Platenboef, een twee-verdiepingen-tellende-tot-de-nok-met-muziek-gevulde platenwinkel. Ik raad elke muziekliefhebber aan daar langs te gaan.

Veel Cd’s zijn een update van de vinyl dat ik niet draai. Beste cd uit de aankopen is Introspective (1988). Pet Shop Boys behoren, nog steeds trouwens, tot mijn favoriete bands.

Merchandise

Eaglemoss figuren betaal ik, tenzij uitzonderlijk, nooit meer dan 5 EUR per stuk. Ze ogen mooi in het boekenrek. De Super-Skrull is zeer mooi afgewerkt. Originele merchandise rond Captain Harlock en Goldorak vind je niet altijd, dus deze stickers en Japans magazine waren een no-brainer.

WWE Defining Moments Sting toont de iconische worstelaar in het tenue dat hij droeg toen hij de titel won op The Gream American Bash 1990. Ik twijfel nog als ik hem uithaal.

Film

Invasion U.S.A. (Joseph Zito, 1985) is geen hoogstaande filmervaring, maar als Chuck Norris speelt zijn gebruikelijke moordzuchtige zelve speelt hoeft dat niet. Het is wat het is.

Met vroege Bill Murray kun je weinig misgaan. Stripes (Ivan Reitman, 1981) hoort in elke filmverzameling. Scrooged (Richard Donner, 1988) is jammer genoeg en onterecht miskend.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.