Mijn 80's Haul

Mijn 80s Haul – November 2019

Hé jongens, luister even
We moeten alles geven
We gaan helemaal uit de bol
En we trappen flink wat lol

Meine herren und meine damen
We zingen allen samen

O-Oh (Plaza, 1990)

Bij gebrek aan een deftige inleiding heet ik u welkom bij een nieuwe Mijn 80s Haul.

Making Movies

Zo goed als alle films zijn online, via streaming en andere dubieuze manieren, te vinden. Waarom dan nog kopen?

Goede vraag. Ik houd mijn antwoord in beraad, want voorlopig heb ik er geen. Hoe dan ook, Rollerball (Norman Jewison, 1975) is een klassieker, bij Commando (Mark L Lester, 1985) staat Director’s Cut en Predator (John McTiernan, 1987) belooft Beyond High Definition, wat dat ook moge zijn. Als iets goedkoop wordt aangeboden ben ik gemakkelijk te overtuigen.

Rollerball James Caan DVD
Arnold Schwarzenegger Commando Blu Ray
Arnold Schwarzenegger Predator Blu Ray

t’Is Maar om te Lachen

MAD Magazine laat ik nooit liggen. Naast een bundel losse issues (niet afgebeeld) tikte ik wat oudere pockets op de kop. De vreugde kon niet op, want eindelijk heb ik de kans om Cracked in zijn originele vorm te lezen. Beide magazines visten vroeger in dezelfde vijver. Zolang het maar cru en scherp geschreven is.

MAD Magazine paperbacks
Cracked Magazine 80ies

In Cars

Een bezoek bij mede-verzamelaar Dirk, waar ik de pracht van 1:24 schaalmodellen kan bewonderen, heeft verstrekkende gevolgen. Mijn eerste aankoop, en het zou niemand mogen verwonderen, is Jada Toys Hollywood Rides K.I.T.T. Geeks love the car.

Kleiner, maar daarom niet minder mooi, is de Hotwheels The Dark Knight Tumbler in witte uitvoering. Batman kan nu op gepaste wijze op wintersport. Movie Cars van Pascal Schokaert (Uitgeverij Bonte) toont een geïllustreerd overzicht van de belangrijkste filmauto’s.

Greenlight Knight Rider
Hotwheels The Dark Knight Batmobile White
Bonte Movie Cars

Read the Script

G.I. Joe A Real American Hero Volume 23 van Larry Hama stond al een half jaar in pre-order. Niet vernieuwend, maar vermakelijk. Doctor Who The Companion’s Companion is leuk voor de foto’s. Ik vermoed dat ik het nooit zal “lezen”. The Art Of Sleepy Hollow mag stof verzamelen in mijn steeds uitdijende leesstapel.

Het exemplaar van Condorman is niet perfect. Maar het is de mijne.

GI Joe Larry Hama
Doctor WHO BBC Companion
The Art of Sleepy Hollow

Is Everybody Happy

Wie zijn portie David Hasselhoff kan gebruiken stuur ik met plezier naar The Hoff Store. Gebruik de nodige zelfbeheersing. De winkel herbergt alles wat elke Hoff-fan nodig heeft. Of totaal niet nodig heeft.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.