The Hoff Party Box
80s

Party Your Hasselhoff Limited Fan Box (subjectieve review)

What’s in the box?

Paul Atreides (Dune, Frank Herbert)

Natuurlijk lees je hier geen objectieve review van de Party Your Hasselhoff Limited Fan Box. Trouwe lezers van deze blog weten, en beseffen zelf al veel langer, dat David Hasselhoff de belangrijkste entertainer van onze generatie is, en dat we dat op deze digitale pagina’s zoveel mogelijk vermelden. Lees volgende achtergrondartikels (hier, hier en hier) er maar op na. Maar dit terzijde.

Voor ik van start ga wil ik de eerwaardige Koen de Brabander bedanken om me finaal over de streep te trekken bij de aankoop van dit meesterwerk. Als ik het niet vermeld volgt een stampede aan “creatieve bijdrages” in de comments onderaan. Soit, hij gaf me de juiste link waar ik het aan een aanvaardbare prijs kon kopen. En voor je het vraagt, de Party Your Hasselhoff Limited Fan Box kost zo’n 50 EUR.

Party Your Hasselhoff Limited Fan Box

De hoofdreden waarom onze held ons op deze gelimiteerde box trakteert is om de release van zijn nieuwe album Party Your Hasselhoff meer in de kijker te plaatsen. De vraag brandt op je lippen. Hoe klinkt het album? Daar bestaat maar één antwoord op. Party Your Hasselhoff is fout. (H)eerlijk fout met een grote F. Alle nummers zijn covers die met de typische David Hasselhoff saus werden overgoten. Je kan en mag het geen seconde serieus nemen. Het is over-the-top. Het is Hoff. Al klinkt zijn versie van The Passenger, oorspronkelijk van Iggy Pop en te vinden op zijn Lust for Life (1977), duidelijk veel beter dan het origineel.

Party Your Hasselhoff Limited Fan Box

Wie in de Party Your Hasselhoff Limited Fan Box, en ik beloof plechtig dat dit de laatste keer is dat je de titel leest, graaft vindt heel wat leuke goodies. Met enkele gepatenteerde onderbelichte en wazige foto’s gun ik je een blik van de inhoud. De sleutelhanger en de patch schreeuwen nu niet onmiddellijk wauw uit, maar het misstaat niet in een vitrine vol Hoff – collectables. De poster komt op later tijdstip beter tot zijn recht.

Een toppers van de box is de piano sjaal, een kopie van diegene die hij in 1989 droeg tijdens zijn legendarisch optreden op de Muur van Berlijn en de zanger eigenhandig voor de bevrijding van de bevolking van Oost-Duitsland zorgde. Mijn persoonlijke favoriet is de gehandtekende foto. Op facts betaalde je er destijds iets meer (55EUR) voor. Wie twijfelt als hij dat zelf van zijn krabbel heeft voorzien verwijs ik graag naar zijn Instagramaccount door, waar beelden van zijn handtekeningsessie te vinden zijn. Daarbij, wie twijfelt aan de integriteit van The Hoff verdient een portie rituele stokslagen.

Party Your Hasselhoff Limited Fan Box
Party Your Hasselhoff Limited Fan Box
Party Your Hasselhoff Limited Fan Box
Party Your Hasselhoff Limited Fan Box
Party Your Hasselhoff Limited Fan Box

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.