Cracked Magazine Chips Dukes of Hazzard
Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – april 2021

In het begin van een nieuwe maand kijken we vol weemoed terug naar de maand voorheen waar onze centen het raam uitvlogen. Het is niet makkelijk om als impulsieve geek door het leven te gaan. Enerzijds zie je alle oude items uit je kindertijd en alle mooie merchandise die rond oude franchises wordt uitgebracht, en anderzijds beschik je over geen enkele vorm van financiële zelfbeheersing om aan de verleiding te weerstaan. Het wordt misschien tijd voor een bezoek aan een psychologische of spirituele adviseur.

Wat strips

In De Striep Brugge plukte ik enkele MAD en Cracked magzines uit hun rekken. Het gebeurt niet veel dat deze oude juweeltjes opduiken, daarom raadde de immer sympathieke Manu, klantdeskundige van de stripspeciaalzaak, me aan ze maar allemaal te kopen. Wat ik in 2 bezoeken deed. Ik zal het nooit officieel toegeven, maar hij had gelijk.

De bundeling met Sjors en Sjimmie gags koop ik in een vlaag van nostalgische opwelling. De gags stonden in de jaren 80 in het weekblad EPPO waar ik een fan van was. De grappen zijn belegen, en serieus verouderd, maar de vibe zit nog steeds goed. Bovendien krijgt elke strip dat op oud papier is gedrukt en ruikt naar mottenballen een extra ster.

Cracked Magazine Chips Dukes of Hazzard
Sjors & Sjimmie

Wat boeken

Een verjaardagsbon bij FNAC leidde tot de aankoop van 1001 Songs You Must Hear Before You Die. Het boek met de omineuze titel is niet te verwarren met het gelijkaardige 1001 Albums You Must Hear Before You Die, 1001 Comics You Must Read Before You Die en 1001 Movies You Must See Before You Die. Ik besef enkel dat er werk aan de winkel is om voor mijn heengaan het maximum uit de boeken te halen.

Ray Harryhausen – Titan of Cinema en Assasins Creed Odyssey Guide Book zijn een geschenk voor respectievelijk mijn jongste en oudste zoon. Als ouder is het belangrijk de passie van je kinderen te steunen. Tenzij het luisteren naar Car Tuning Beats is; maar dat spreekt voor zich.

1001 Songs You Have to Hear before You die
Ray Harruhausen Titan of Cinema
Assasins Creed Odyssey Walkthrough

Wat merchandise

Film gerelateerde miniatuurauto’s aan zwaar gereduceerde prijs? Niet nadenken. Winkelketen Kruidvat verkoopt naast cosmetica en producten voor lichaamsverzorging ook speelgoed. Af en toe bieden ze iets aan dat in een andere winkel quasi dubbel in prijs is en me weerhoudt om het te kopen. Ik maak er bijgevolg een gewoonte van om er wekelijks langs te gaan. De Mr. Bean Mini Cooper had ik nooit eerder gezien.

Star Wars Rebels en Rogue One zijn wellicht mijn favoriete projecten uit de jaren 2000 Lucasfilm stal. Beide belichten een team met geloofwaardige personages. Ze geven me hoop dat de franchise zijn potentieel kan bereiken. Star Wars is nu eenmaal beter als het de loodzware continuïteit en de drama van de Skywalkers ontwijkt. Het team uit Rogue One is nu compleet in Black Series formaat, maar het wordt – gezien de zotte prijzen online – zweten om hetzelfde doel met Rebels te bereiken.

Top Gun Maverick Matchbox
Matchbox Mr Bean Car
Star Wars Black Series Ezra K2 SO

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.