Geeks op Stap

Op Bezoek in De Striep Brugge

De Striep is een begrip in Brugge. Gelegen in de Katelijnestraat 42 ontfermt het zich over een groot aandeel van de West-Vlaamse stripliefhebbers.

Ik ga er graag. Mijn kinderen gaan er graag. Telkens we stapje in onze provinciehoofdstad plaatsen stoppen we er even.

De Striep Brugge

Groot aanbod

Tussen de muren van het oude herenhuis vind je een heel ruim en divers assortiment. Amerikaanse comics en trades, Mangas en Europese strips liggen netjes gerangschikt in de verschillende ruimtes. Dat geeft de winkel ook een charmante uitstraling. Geen enkel hoekje ziet er hetzelfde uit. En vind je niet meteen wat je zoekt, dan helpt het personeel je graag.

Naast gedrukt werk biedt de winkel ook een beperkte keuze aan gerelateerde merchandise. Uitschieters zijn de beeldjes van Suske en Wiske en de boardgames. Het eeuwige Funko POP eist er ook zijn plaats, maar die koop je goedkoper op een geekbeurs.

De Striep Brugge Tweedehands

Net als elke stripwinkel is er ook een koopjeshoek. Achteraan de winkel liggen niet enkel tweedehands, maar ook sterk afgeprijsde nieuwe titels op je te wachten. Zo heb ik daar het leeuwendeel van De Kiekeboes gekocht. Ik raad iedereen aan daar goed de tijd te nemen om door te snuffelen.

Unieke service

Maar voor mij is een bezoek aan De Striep meer dan enkel boekskes kopen.

De Striep Brugge Comics Manga

Bij het binnengaan groet ik altijd als eerste Ief (van de Moortele), de lokale éminence gris van de winkel. Een knuffelbeer met hoge aaibaarheidsfactor en steeds klaar om je te helpen. Al hoop ik telkens dat deze Bearded Villain tot inkeer is gekomen en zijn baard heeft afgeschoren.

Omdat ik van tradities houd laat ik me achteraf vakkundig beledigen door verkoper Manu. Ons heen en weer verbaal steekspel vormt een vast ritueel. Bovendien kan ik enorm genieten van zijn nuchterheid en oprechtheid. Hij weet trouwens perfect wat zijn klanten willen en hij is eerlijk in zijn aanraders.

Wie naar onze provinciehoofdstad trekt is het aan zichzelf verplicht De Striep binnen te gaan. Sowieso ga je niet met lege handen buiten.

Meer informatie vind je op hun website en Facebook-pagina.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.