Mijn 80's Haul

Mijn 80’s Haul – les vacances 2020

Hoe aan deze blogpost beginnen? In een vorig artikel (lees het hiercheap plug, red.) schrijf ik het over alle boeken die ik tijdens de pandemie heb gekocht, en hier pik ik er terug op in, maar het wordt meer dan dat. Ik gebruik de titel Mijn 80’s Haul omdat ik wat meer aanwinsten wil delen. Vroeger deed ik dat maandelijks.

Haul is trouwens een prachtig buzzword. Iedereen kijkt graag naar wat andere mensen in huis halen. Soms zien we iets nieuws waar we het bestaan niet van wisten, en we onmiddellijk zelf willen. Heel soms zijn we gewoon jaloers omdat iemand een zeldzaam verzamelstuk heeft binnengehaald. Dan proberen we toch maar te concurreren. Quid quo pro. Kortom, het stimuleert de economie. Waarmee ik mijn draad ben verloren. Ik wil helemaal geen rant starten.

Neen, terug naar – daar is het woord weer – de haul. Uit alle rotzooi die de laatste maanden in de cave is gedropt deel ik een paar items waar ik het meest plezier aan beleef en heb beleefd. Geen sloopartikel. Puur positivisme. Het is het proberen waard.

The Spy Who Loved Me Lobbycards

James Bond the spy who loved me lobby cards

Combineer mijn liefde voor het oude bioscoopgevoel met mijn favoriete James Bond-film The Spy Who Loved Me (1977) en je krijgt deze prachtige lobby-cards als resultaat.

Via een 2e hands site kon ik deze prachtige originelen op de kop tikken. De afgebeelde foto waar de Lotus Esprit het water in duikt is mijn favoriet. Verwacht het binnenkort in een mooi kader.

Cult of Cornette Membership

Jim Cornette Cult of cornette membership

Manager, promotor, onscreen talent en worstelgeschiedkundige. Via zijn populaire podcasts Jim Cornette Experience en Jim Cornette’s Drive Thru geeft Jim zijn ongezouten maar gefundeerde mening over professioneel worstelen. Luisteren kun je gemakkelijk via zijn YouTube kanaal.

Belangrijk is dat hij zich steeds 100% inzet voor zijn fans en volgers. Lid worden van zijn Cult of Cornette is bijgevolg een leuke meerwaarde voor mij.

Memphis Wrestling History Presents 1982 & Kamala Speaks

1982 is het jaar dat worstelaar Jerry Lawler en artiest Andy Kaufman hun vete, starten. Het verhaal wordt summier verteld in Man on the Moon (1999, Miloš Forman) waarin Jim Carrey aan Kaufman gestalte geeft.

Memphis Wrestling History Presents 1982 geeft je een unieke kijk op een jaar waarin de Memphis Territory zijn populairste jaar kent. Aangevuld met interviews met de hoofdpersonen voor en achter de schermen, de programma boekjes en alle gegevens rond de liveshows per maand. Indrukwekkend om te lezen dat ze niet minder dan 34 shows per maand organiseren.

Memphis Wrestling History Presents 1982 combineert perfect met de biografie van James Harris, de worstelaar die in 1982 in Memphis zijn debuut als Kamala, the Ugandan Giant maakt. Zijn verhaal over opgroeien als kleurling in het Zuiden van de Verenigde Staten in de jaren 50 komt hard aan. James Harris overleed op 9 augustus 2020.

1982 Memphis wrestling Kamala Speaks

Striptijdschrift Kuifje met Tron Cover

Inleidend link ik eerst naar de eloquent geschreven blogpost rond mijn bezoek aan Maerlant Boekhandel. In de winkel pik ik een stapel Kuifje tijdschriften uit de jaren 80 mee. De cover met een rode Tron blijft me fascineren. Normaliter heeft het personage een blauw gloed. Ik vind er online niets rond.

Tron red costume

The Last Dragon en Krull Blu-Ray

Twee films uit mijn jeugd die niet veel van hun kracht inboeten. Geloof niets van de recensie van Master Jevaho die Krull genadeloos kraakt. Hoewel niet perfect is de film een model van hoe je fantasy in beeld brengt.

The Last Dragon daarentegen toont zijn tanden. De muziek zit nog goed. De vechtscènes houden steek. Sho’nuff blijft een transcenderend personage en de hoofdreden om de film te kijken. Als het verhaal zich toespitst op de misdaadbaas gaat het de mist in.

WWE Elite NXT Asuka

Waarom kopen scalpers steeds de populaire personages op om ze duurder op de secundaire markt te gooien. Soit, op Amazon heb ik geluk dat er een tijdelijk prijsdipje is. De Asuka figuur past perfect bij haar verschillende maskers.

NXT Asuka

Battlestar Galactica Shipyards

Een ideaal boek om naar de prentjes te kijken zonder de kleine letters te lezen. Ik voel me er absoluut niet schuldig bij. Er mocht wat meer aandacht aan de originele serie worden gegeven. Ik mis een boek waar dieper op de Turbines, de vliegende motors, uit Galactica 1980 wordt ingegaan. De televisieserie is inderdaad geen hoogvlieger, maar die motors krijgen nergens liefde.

Battlestar Galactica Shipyards

Jim Starlin’s Marvel Cosmic Artifact Edition

Wanneer Jim Starlin in creatief vorm is creëert hij magie. In de jaren 70 bouwt hij zo goed als de definitieve versie van het planetaire Marvel universum. Zonder Starlin geen Thanos, Gamorra en Drax. In deze Artifact Edition worden enkele van zijn beste zwart-wit pagina’s gebundeld.

Dat het niet het goedkoopste boek in de verzameling is, is geen spoiler. Maar het is de prijs meer dan waard. De ongekleurde tekeningen getuigen van het talent van een grootmeester.

Jim Starlin cosmic edition
Jim Starlin cosmic edition

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.