Geeks op Stap

Geeks in London – Bond In Motion (London Film Museum)

[su_quote]De titel The Largest Official Collection of Original James Bond Vehicles vertelt je onmiddellijk wat je in het museum kunt vinden. Auto’s. Veel auto’s. [/su_quote]

Heb ik je al verteld welke het mooiste museum van Londen is? Neen? Dan heb je geluk, want ik vertel je er nu alles over.

Mag ik een hint geven? Neen? Je weet het al. Ja, juist, ik gaf het al weg in mijn titel. Probeer verbazing te veinzen.

Bond In Motion – London Film Museum

In een stad waar musea onder elkaar uitvechten wie de mooiste en meest indrukwekkende verzameling aan bezoekers kan tonen, is het net dat kleine museum dat de grootste indruk op mij nalaat. De tentoonstelling Bond In Motion in het London Film Museum in Covent Garden biedt (zo goed als) alles wat een Bond-fanaat wil zien.

*spoiler* Een bezoek is de moeite waard.

Bond, James Bond

Misschien is wat korte achtergrondinformatie op zijn plaats. Er lopen mensen in ons midden die nog nooit van James Bond hebben gehoord.

James Bond is een fictief literair personage en werd gecreëerd door schrijver Ian Fleming. De Britse geheime agent draafde intussen in 24 officiële films op. Verschillende acteurs gaven hem gestalte. Roger Moore is de enige van betekenis.

Roger Moore James Bond

De titel The Largest Official Collection of Original James Bond Vehicles vertelt je onmiddellijk wat je in het museum kunt vinden.

Auto’s. Veel auto’s. Met een nadruk op modellen – in perfecte en gehavende staat – die de naam Aston Martin dragen. Hoewel ook mijn persoonlijke favoriet, de Lotus Esprit S1 uit The Spy Who Loved Me (1977) daar in al zijn glorie te bewonderen is.

Een zaal vol auto’s klinkt misschien niet zo spectaculair. Bond In Motion wijst ook op andere vormen van transportatie die in de film zijn gebruikt. Logischerwijs denk je dan aan een jetski, speedboat of motor. Geen paniek, die staan er. Maar aan de cello waar Timothy Dalton in The Living Daylights (1987) over de grens glijdt of de eenmans-krokodil-duikboot uit Octopussy (1983) waar Roger Moore naar het paleis van Octopussy vaart heb je wellicht niet gedacht.

Bond In Motion

Bond In Merchandise

Wat maakt Bond In Motion nu bijzonder? Persoonlijk kan ik enorm genieten van de kleinere artefacten die in het museum verspreid zijn en filmgeschiedenis uitademen. Laat de andere bezoekers maar lonken naar de dure wagens. Mij vind je starend naar de ingekaderde storyboards en de oude elpees. In een pronkkast vol oude merchandise zag ik bijvoorbeeld heel wat speelgoed dat vroeger in de speelgoedwinkel lag. Onmiddellijk riep dat een gevoel van herkenning op.

Zoals in elk zichzelf respecterend museum word je achteraf naar de shop geleid. Zwevend op een wolk van nostalgie wil ik natuurlijk iets kopen. Gelukkig zijn de prijzen hoog genoeg om deze impulsen te onderdrukken. Daarbij, hoeveel miniatuurversies van de Lotus kun je in een mancave uitstallen? De officiële gids (£ 12) vol glossy foto’s is dan wel de moeite waard.

Bond In Motion merchandise

Classified Information

Bond In Motion

London Film Museum

45 Wellington Street, Covent Garden, London

Meer informatie rond prijs en bereikbaarheid vind je terug op hun officiële website.

http://londonfilmmuseum.com/

Bond In Motion

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

 • Nostra

  Leuk om te zien. Ben wel eens in het filmmuseum geweest, maar toen zat hij op een andere plek. Het liet toen niet zo heel veel indruk op me achter.

  Ik heb trouwens van die onderwaterauto nog een miniatuur staan. Heb ik als kind mee gespeeld (had ook nog een Mercedes met witte verf over de voorruit, die volgens mij erbij hoorde). Brings back memories!

  • Axel

   Ja, het museum is verplaatst, en herbergt nu enkel nog de Bond In Motion tentoonstelling.
   Die onderwaterauto, de Lotus Esprit, is een waanzinnig mooi ding. Op Facts stond hij enkele jaren geleden in de reguliere (banden) versie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.