Het leven zoals het is

Geeky in tijden van Corona – Lezen, lezen en nog eens lezen

De verandering in levensstijl als gevolg van Covid-19 kan soms positief zijn. Misschien overdrijf ik, maar ik vermoed dat ik de laatste 3 tot 4 maanden meer heb gelezen dan sedert mijn studententijd.

Het gebeurt steeds vaker dat een boek het haalt van Koning Televisie. Lezen brengt me rust en geeft me een betere nachtrust. Blijkt dat je er in zeldzame gevallen slimmer kan door worden. Nog slimmer dan.

Gelukkig is de leesstapel groot en hoog genoeg dat ik safe ben voor de volgende maanden. Jammer genoeg bestaat er Amazon Prime. Mijn grote probleem is dat ik volgens thema lees. Het begint met die vervloekte worstelbiografieën. Na het lezen van het Sabu-boek Scars, Silence & Superglue (Terry Brunk, Kenny Casanova, WOHW) wil ik weten als er gelijkaardige boeken aangeboden worden.

Het komt misschien bekend voor. Zoekopdracht invullen. Twijfel. Prijs bekijken. Twijfel wordt halve zekerheid. In winkelwagen. Bestelling plaatsen. Enkele dagen later mag ik het pakket afhalen in het postpunt. Herhaal dit proces op regelmatige tijdstippen.

Een direct nadeel is dat er nu amper plaats is in de boekenrekken, want de gelezen boeken en strips moeten ergens heen. Ik was in april behoorlijk trots dat ik eindelijk mijn rekken wat op orde kon brengen, en dat ze behoorlijk gestructureerd leken. 3 maand later is daar amper nog zichtbaar bewijs van. Erger, blijkt dat ik zo gretig boeken heb aangeschaft dat de leesstapel groter is geworden.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.