Geeks op Stap

Geeks in London – Forbidden Planet

Tussen de rekken lopen geeft me een goed gevoel. Ik kan de geur van plastic en papier ruiken. Het is tastbaar.

Zo sterk is haar aantrekkingskracht. Hoewel ik er slechts een bezoek plan op mijn tweede dag in de hoofdstad, sta ik na een halve dag al voor de etalage.

Forbidden Planet. Een stukje hemel op aarde.

Forbidden Planet London

Forbidden Planet

Ik druk het misschien wat plastisch uit, maar in Londen verblijven zonder de grootste geekwinkel van de stad te bezoeken is not done. Iedereen die gepassioneerd is door animefantasycomics, films, toys en popcultuur moet de winkel in. Alle grote franchises, dus niet enkel de grote spelers, zijn vertegenwoordigd.

Maar wat maakt de winkel nu zo bijzonder? Tenslotte kom je deze merchandise ook op beurzen tegen.

Het is de sfeer dat de winkel uitademt dat mij telkens vrolijk maakt. Tussen de rekken lopen geeft me een goed gevoel. Ik kan de geur van plastic en papier ruiken. Het is tastbaar. Hier hoor ik thuis.

Forbidden Planet 80s links

The Treasure Map

Ik hoor u de vraag al stellen. Wat kan ik er kopen? Hoe is dit Walhalla ingedeeld?

Op het gelijkvloers vind je alle toys en merchandise (T-shirts, mugs, buttons, …) terug. In hun etalages pronken de mooiste high end figuren. Ik word spontaan verliefd op de levensechte Ghostbusters van Blitzway. Gelukkig bekoelt hun richtprijs de liefde even snel.

Ghostbusters Forbidden Planet

Verrast ben ik als ik bij de afdeling Marvel Legends, waar de nieuwe Netflix figuren in grote getale hangen, een affiche met “Only One Identical Figure Per Customer” zie hangen. Forbidden Planet schuwt de scalpers (opkopers die alle zeldzamere figuren opkopen met als doel ze online duurder te verkopen). Ik kan amper de verleiding weerstaan om een 6-inch Jessica Jones te kopen.

Beneden staat alles in het kader van kijken, spelen en lezen. Volledige vleugels zijn gewijd aan boardgames, trades, comics, boeken en films. Mijn gezin volgt me op de voet, dus ik kan nauwelijks gericht in deze schatkelder snuisteren. Omdat het zichtbaar is uitgestald neem ik Arkham Asylum van Grant Morrison mee. De leesstapel is nog niet hoog genoeg.

Forbidden Planet London Books books everywhere

The Price is Right

Is Forbidden Planet de moeite om er regelmatig iets te kopen?

De prijzen variëren sterk. Van sommige items weet ik dat het online goedkoper kan. Forbidden Planet maakt logischerwijze gebruik van troeven als naambekendheid en ligging (al vermoed ik dat hun huurgeld in deze hoofdstad niet gering zal zijn). Dus dat betaal je. Maar toch, in elk hoekje vind ik wat merch dat drastisch in prijs is verlaagd. Als het net datgene is wat je zoekt, dan maakt het je dag wel goed. Zo kan ik enkele ontbrekende Hotwheels Star Wars Starships dubbelpacks aan zeer scherpe prijs kopen.

Kort, ook al kom je louter kijken, wandelen in een winkel waar alles in het teken staat van het geekdom dwingt je om je bankkaart boven te halen. Met lege handen buiten gaan is not done.

Forbidden Planet Ponyo Miyazaki

To The Batcave

Forbidden Planet London  Megstore

179 Shaftesbury Avenue, Shaftsbury, London

Underground: Covent Garden (Piccadilly)

Officiële website: https://forbiddenplanet.com/

Instagram: https://www.instagram.com/forbiddenplanet/

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.