De wereld van de geek

Kunst in huis – Jdoublebigape

Kunst in huis klinkt natuurlijk gewichtig. Neen, ik heb geen Mondriaan, Michelangelo of Kandinsky in huis. Maar ik heb sinds kort wel een echte Jdoublebigape in mijn bureau hangen. Het hangt boven de PC. Zo kan ik er ten volle van genieten. Nog een ander werk van hem wacht op een mooi plekje aan de muur.

toyphotography GI Joe jdoublebigape

Dat het bovendien door een bevriende medeverzamelaar is gemaakt maakt me blij. Nigel (zijn echte naam) leeft en ademt G.I. Joe. Toen hij het op Comic Con Gent 2018 aan onze stand uitstalde was ik verkocht. Van op een afstand kon je niet zien dat het speelgoed was. Het leek levensecht. Enkel van dichtbij zie je dat het oude Joe figuren zijn.

Ik houd enorm veel van toyphotography. In een vorige post deelde ik al enkele van mijn favorieten met jullie. Zelf probeer ik mezelf tevergeefs de eeuwigheid in te fotograferen met mijn Playmobil bijdrages. Het werk van Nigel is van een hoger niveau. Niet alleen werkt hij met een veel betere camera, wat een beter eindresultaat geeft.  Omdat hij niet beroerd is om de baan op te gaan gaat hij in de natuur fotograferen. Zo kan hij elke figuur of voertuig in een juiste context plaatsen. De Whale gaat in het water en de Vipers in het moeras.

[su_quote]Dat vraagt het oog van een kunstenaar. Ja, daar ben ik oprecht jaloers op. [/su_quote]

Neem de foto in mijn kader bijvoorbeeld. Het ademt sfeer uit. De weerspiegeling van de troepen in het water en de donkere wolken op de achtergrond. Dat vraagt het oog van een kunstenaar. Ja, daar ben ik oprecht jaloers op.

Meer werk van Jdoublebigape vind je terug op zijn Instagram-account.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.