De wereld van de geek

Geeky aanraders op Instagram

Een lange inleiding heeft hier weinig zin. In deze post deel ik enkele van mijn favoriete Instagram bloggers. De keuze wordt beperkt tot alles geek, en vooral tot mensen die originele content brengen. Ik krijg het op mijn heupen van het delen van foto’s die van Google zijn geplukt. Waar is de creativiteit?

Voel je vrij om je eigen favorieten onderaan het artikel te vermelden.

Wetchef

Thema: LEGO, themadagen

Land: Verenigde Staten

Troef: Dagelijks vertelt Joe ons welke belangrijke gebeurtenis we vieren. Hij gebruikt daarvoor LEGO en Photoshop.  Wat hij doet lijkt eenvoudig, maar om elke dag entertainend en leerzaam uit de hoek te komen getuigt van een grote creativiteit. Nooit gaat hij buiten zijn comfortzone en blijft hij trouw aan zijn concept.

Leslie Merlevede

Thema: Vintage toys, jaren 80

Land: België

Troef: Berucht als kenner en gewiekste verkoper van vintage speelgoed uit de jaren 80 is Leslie Merlevede pas recent op Instagram gaan posten. Het werd duidelijk vanaf die eerste foto’s dat hij daar eigenlijk een goed oog voor heeft. Hij deelt voornamelijk uit eigen verzameling.

Leekuanleng

Thema: Playmobil

Land: Nieuw-Zeeland

Troef: Aaron Lee is een favoriet onder de Playmobil fans. Ik ben alvast fan. Zijn aantal volgers ligt laag omdat hij reeds meerdere malen is gehackt en zijn account telkens dient te vernieuwen. Aaron Lee gaat voornamelijk voor sfeer. Hij speelt met licht, achtergrond, schaduw en omgeving.

Junkyardvintage

Thema: Vintage toys, Britse merchandise uit de jaren 80

Land: Groot-Brittannië

Troef: Opnieuw een fotograaf die sfeer en herkenning boven afwerking verkiest. Hij toont speelgoed en andere prullaria uit zijn kindertijd. Soms in perfecte, maar veelal in bespeelde staat.

View this post on Instagram

#junkyardvintage#corgi#batman#batcopter

A post shared by Junkyard Vintage UK (@junkyardvintage) on

Junior_Nasc

Thema: Playmobil

Land: Brazilië

Troef: Junior Nasc tovert met zijn figuren en met behulp van Photoshop de heerlijkste composities. Hij is de koning onder de Playmobil fotografen. Jaloers ben ik er op. Hij is trouwens niet te beroerd om zelf ook positief te reageren op je povere pogingen.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.