De wereld van de geek

Winkelen in Breda

Geen paniek, je favoriete blogger tovert zich niet in #fashionista om. 80sGeek wordt geen shoppingblog. Ik heb een hekel aan winkelen.

Tenzij het mijn hobby’s aanbelangt.

Toeval wil dat ik vorig weekend in Breda vertoefde. Mijn obligatoire bezoek aan de Playmobil Beurs in Gilze Tilburg (lees hier het definitieve verslag) spaarde ik voor de zondag, zodat ik een volle zaterdag de stad kon verkennen. Op zoek naar de geeky winkels.

In onderstaand stukje stel ik je enkele winkels voor waar ik mijn gading vond. Misschien heb je er wat aan.

Shopping

Breda Velvet Music

Velvet Music

Tolbrugstraat 12

Eén van de leukere winkels in de stad. Velvet Music heeft een divers aanbod, met een klemtoon op vinyl. Verwacht echter geen koopjes. De goedkopere Cd’s kosten je al snel 7,99.

Neem het zoals je wil, maar enkel een muziekwinkel dat Soul in zijn rekken heeft neem ik serieus. Ik erger me mateloos aan Media Markt dat buiten de bestsellers, enkel nog afgedankte verzamelaars aanbiedt.

winkelen Breda Tunes Ville Breda

Tunes Ville Breda

Tunes Ville Breda

Tunes Ville

Haagdijk 16

Op stevige wandelafstand van Velvet ligt Tunes Ville. Met de betere seksboetiek en een vintage winkel dicht bij elkaar gelegen is het best een fascinerende, en typisch Hollandse, straat.

Tunes Ville verkoopt tweedehands cd’s, elpees en muziekgerelateerde boeken en Dvd’s. Hun aanbod is groot, en de service is super. Kinderen kunnen vooral genieten van de wanden waar elpees uitgestald staan.

Buit: Once Upon A Time (Simple Minds), Taxi Soundtrack, Mystery Girl (Roy Orbison)

Grand Theatre Breda

Grand Theatre Breda

Grand Theatre

Van Coothplein 17B

Verscholen in een zijstraat nabij het drukke winkelcentrum ligt de mooiste handelszaak van Breda. De Grand Theatre is, zoals de naam doet vermoeden, een oude theaterzaal dat als boekenwinkel is heringericht. Het deed me aan de oude Oostendse bioscopen terugdenken. Maar in tegenstelling tot mijn geboortestad werd de ruimte, in plaats van koud platgewalst, met respect voor het verleden aangepast. De foto’s spreken voor zich.

De prijzen vallen best mee. Buiten kun je iets nuttigen op hun terras. De bediening is vriendelijk en de sfeer is gemoedelijk. Een must als je in Breda bent.

Buit: Bond On Bond: Reflections on 50 years of James Bond Movies

Breda shopping Star Wars uitverkoop

Inter-Toys

Rat Verleghstraat 6 (XL) – Grote Markt 17

Goed nieuws, er zijn twee vestigingen. Naast een kleine variant op de Grote Markt, vind je grote broer buiten het centrum.

Inter-Toys is vergelijkbaar in aanbod met Bart Smit, en helaas even duur. Maar als je de tijdelijke acties goed in de gaten houdt, kun je af en toe een koopje doen. Hun grote nadeel echter is hun onwetend personeel. Ze zijn best vriendelijk, maar hun productkennis is gering. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.

Bakkertje Bol Breda koffie

Bakkertje Bol

Karrestraat 3

Niet noodzakelijk een trip naar Breda waard, maar ik plaats Bakkertje Bol op de lijst omdat ze er de beste koffie serveerden. En mijn echtgenote in de Flying Tiger recht over de deur bleef kuieren.

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.