Playmobil

#Nunswithguns – A Playmobil Instagram Story

Is het een resultaat van mijn schoolverleden waar nonnen in de refter de dienst uitmaakten? Met een streng gezicht waar nooit een glimlach op te zien was. Bord leegeten. Tevergeefs grijpend naar een imaginaire houten regel waar ze in de jaren 50 menig kind op het rechte pad mee sloegen, maar eind jaren 70 niet langer onder pedagogisch verantwoord lesmateriaal viel. Misschien dat het afbouwen van hun sadistische levensstijl de hoofdreden was waarom de kloosters als permanente residentie minder aantrekkelijk werden.

Nonnen. Geen twijfel dat ze mijn favoriete figuren zijn om kleine diorama’s met Playmobil mee te bouwen. Met die eeuwige glimlach eigen aan het speelgoed kan ik de figuren in de meest pijnlijke situaties stoppen. 

Een tijdje geleden liet ik jullie al genieten van hun capriolen in A Nice Day For A White Wedding en Sinterklaas, zwarte pieten en nonnen. Maar naast deze eerder vrolijke kortverhalen heb ik heel wat one-shots gemaakt. In deze post spits ik me toe op hun aangeboren voorliefde voor wapens en geweld.

#Nunswithguns

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.