Geeks op Stap

Geeky In Dordrecht

Vorige week was ik standhouder (nou ja, lees het verslag er maar op na) op een verkoopbeurs van Playmowinkel.nl in Sliedrecht. Omdat dat toch niet bij de deur ligt leek het een ideale gelegenheid om er een driedaagse trip van te maken. 3 dagen Nederland. Uit vrije wil. Weet je, zolang ze hun Oranje-gekte binnenshuis houden, kan ik onze Noorderburen best aarden.

[su_quote]De stad ademt die typische Hollandse charme uit waar ik van houd.[/su_quote]

Ondanks we ons hotel in de rand rond Rotterdam boekten, kozen we de vrije dagen in Dordrecht door te brengen. Dat blijkt de betere beslissing te zijn geweest. Dordrecht charmeert. De stad ademt die typische Hollandse charme uit waar ik van houd. Nederland verschilt op vele vlakken met België. Neem bijvoorbeeld die blowende heer op het bankje bij het water. Muziekje op, half zingend-half mompelend filterde hij de lucht met een aroma waar ik bijna zelf stoned van werd. Zie je bij ons amper.

Binnen de stad vind je de commerciële winkels centraal gelegen, maar als je andere straatjes verkent wordt je soms aangenaam verrast.

313 Drie Dertien (Voorstraat 313)

Verkoopt, buiten enkele kleinere items, zowat alleen Funko POP. Een volledige wand van de nok tot aan de vloer beslaat die kleine herkenbare doosjes. Gelukkig zijn dat niet louter de traditionele figuren waar ze je op beurzen mee om de oren slaan. Zo had ik nooit eerder de 2016 US Election serie gezien. Geinig om Bernie Sanders als Funko figuur vereeuwigd te zien.

driedertien Dordrecht geeky winkel Funko POP

Omdat we nooit met lege handen vertrekken kocht ik een Die Hard Mystery Box. De vriendelijke uitbater liet me probleemloos enkele foto’s nemen, en verwees ons door naar een nabijliggende stripwinkel.

Stripwinkel Sjors (Tolbrug 1)

Van buitenaf oogt de winkel, met haar kleurrijke stoeltjes en etalages vol stripgerelateerde merchandise uitermate charmant. Maar ook binnen is het gezellig kuieren. Ongeorganiseerd en druk, maar met een persoonlijke vibe. Het deed me onmiddellijk aan De Striep in Oostende denken. Mooi in zicht stond Mijn Vriend Spider-Man van Michael Minneboo uitgestald. Omdat ik de zegevierende auteur daar een enorm plezier mee doe, stuurde ik hem er een foto van door.

Stripwinkel Sjors Dordrecht

Jouwinkel (Voorstraat 238)

Jouwinkel hanteert hetzelfde principe als Troc. Mensen brengen hun gerief naar de winkel waar het tegen een kleine vergoeding wordt verkocht. Prijzen swingen er soms de pan uit, en natuurlijk is er veel rommel te vinden, maar als je goed zoekt vind je altijd wel iets interessant. Daarin verschilt het amper van onze Kringwinkels.

Deze store bleek dodelijk voor mijn portemonnee. In een verlaten rekje stonden longboxen vol trades en comics te wachten. Ik heb me enigszins ingehouden, maar makkelijk was het niet. Toch ben ik enorm blij met de stripversie van The Last Starfighter (1984) en twee bundels van het vergeten meesterwerk The ‘Nam (Marvel Comics).

Dordrecht jouwinkel tweedehands

DVD Return (Voorstraat 363)

Laat ik het gemakshalve een ongeordende versie van Bonte’s noemen. Rekken vol cd’s en hoog gestapelde torens DVD’s. Een kat vindt hier haar jongen niet terug. De winkel blijkt zo onoverzichtelijk te zijn dat ik het zoeken snel opgeef. Natuurlijk niet zonder enkele cd’s (Tour Of Duty en Miss Saigon Musical Soundtrack) mee te nemen.

Dordrecht 363 cd platen dvd

Voor je naar de andere foto’s scrolt geef ik graag nog deze tips mee.

  • Parkeren in Nederland is prijzig. In Dordrecht betaal je ruim 2 EUR per uur. Ongeacht je in het ondergrondse staat of op straat.
  • Plan je bezoek van Dordrecht bij het VVV. Daar krijg je een gratis stadsplan en wat handige informatie. Bovendien vind je er een zeer mooie LEGO diorama van de stad.
  • Koffieliefhebbers brengen een bezoek aan Coffeelicious. Bierliefhebbers houden het beter bij Belgisch bier.

Bernie Sanders Donald Trump Funko Pop

313 Dordrecht

Stripwinkel Sjors

Dordrecht
Even getwijfeld in Jouwinkel, maar echt gaaf was het niet meer.
Roswell Alien
Etalage Jouwinkel
Dordrecht Die Hard
Die Hard Mystery Box van 313

Dordrecht 'The Nam

Opgegroeid met Britse ochtendtelevisie, Juniorpress en de Oostendse cinema was ik geek voor geek cool werd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt koekjes. Houd je ook zo van koekjes, dan moet je op accept klikken. Dan eten we samen koekjes.